Niekomletne urzadzenie, ja chcę obiżenia ceny, sprzedawca chce zwrotu.

• Autor wątku Autor wątku sprawiedliwy_sąd
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sprawiedliwy_sąd

Użytkownik
Odpowiedzi
30
Witam. Zakupiłem krajzegę na odległość. Przesyłka doszła dość szybko, przy składaniu urządzenia stwierdziłem brak dwóch belek konstrukcji podstawy. Wysłałem email do sprzedawcy, on twierdzi że takie dostaje od producenta, że urządzenie po liftingu itd. Na wykazie części i w instrukcji montażu są te dwie belki. W miedzy czasie używałem krajzegi, przez ok 5 min ciąłem małe gałązki.Byłbym skłonny już ją zostawić, gdyby sprzedawca zgodził się obnizyć cenę. Odesłanie to koszty dodatkowe dla mnie (chyba że w tej sytuacji ponosi je sprzedawca) Jak to rozwiązać ? Może coś doradzicie. Pozdrawiam.

Jeśli towar jest niezgodny z zamówieniem to sprzedawca zwraca również za odesłanie produktu. Tu widzę jednak dwa problemy :
- wydaje się, że sprzedawca będzie kwestionował reklamację i sprawa może się skończyć w sądzie
- używałeś urządzenie co może skutkować obniżką kwoty zwrotu, a nie wiem do czego są potrzebne belki, o których pisałeś.

AF1QipORyeEAnAyWg-AD1t8ysq5k4fzXiF4LSFt25brm
AF1QipORyeEAnAyWg-AD1t8ysq5k4fzXiF4LSFt25brm

Brakuje tych belek zaznaczonych na czerwono, sprzedawca twierdzi, że jest to tylko element estetyczny. Jest to cała konstrukcja na której opiera się krajzega.Kurde nie mogę obrazu dodać. Cyba udało się.

https://photos.google.com/search/_tra_/photo/AF1QipORyeEAnAyWg-AD1t8ysq5k4fzXiF4LSFt25brm

Ostatnia edycja:
Zdjęcia nie odnaleziono. Czy w instrukcji obsługi jest jakiś spis części?

Mannelich napisał:
Zdjęcia nie odnaleziono. Czy w instrukcji obsługi jest jakiś spis części?

Tak jest i te belki występują w tym spisie. Cyba udało się dodać rysunek, brakujące belki te z cerwonym kolorem.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Powrót