Niekompletne dane w umowie kupna-sprzedaży pojazdu

• Autor wątku Autor wątku rudzielec001
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rudzielec001

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam wszystkich,
mam problem i mam też nadzieje że tutaj znajde pomoc.Mianowicie 2 miesiące temu mąż sprzedał samochód,w dniu gdy miało do tej transakcji dojść sporządziłam dwie kopie umowy zostawiając puste miejsca do wpisania danych i poszłam do pracy. I wiem już teraz że faceci są gorsi niż dzieci,że trzeba takiego wziąść za ręke i wszystko pokazać,gdy wróciłam do domu mój dumny mąż pokazał mi umowe i wtedy zagotowałam się od środka! Okazało się że na umowie jest tylko seria i numer dowodu osobistego kupującego oraz jego podpis,żadnych danych kontaktowych typu adres czy coś,poprostu nic! Chcemy teraz wyrejestrować auto ale bez adresu kupującego podobno się nie da! W tym miejscu pragne jeszcze dodać że koleś kupił od nas auto zagranicą,tydzień pózniej pojechał nim do Polski i zrobił sobie rajd po stacjach tankując i delikatnie mówiąc nie płacąc! Wszystko poszło na konto męża ale ten problem z policją jest już na szczęście rozwiązany. Wysłałam umowe bratu,poszedł z nią do ubezpieczalni i rozwiązał umowe od ręki ale w wydziale komunikacji już mu tak łatwo nie poszło bo podobno bez adresu kupującego się nie da tego zrobić. Stąd moje pytanie czy ktoś był w podobnej sytuacji i wie jak ten problem rozwiązać,dodam że nie mamy z tym gościem żadnego kontaktu i napewno nie zarejestrował auta na siebie. Mam nadzieje że ktoś coś doradzi bo jak nie to chyba będzie rozwód:) pozdrawiam serdecznie i proszę o pomoc,Kaśka

miałem podobny problem(brak kodu pocztowego na umowie).w wydziale komunikacji powiedzieli,że jeśli kupujący zarejestruje auto to nie ma problemu gorzej jak nikt nie zarejestruje.pozostaje tylko uzupełnić dane na umowie.:(

Powrót