Niekompletny zestaw telefoniczny t-mobile. Gorąca prośba o pomoc

• Autor wątku Autor wątku radam5
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

radam5

Użytkownik
Odpowiedzi
59
Witam,

Historia przedstawia się tak:
pod koniec sierpnia podpisałem przedłużenie umowy w t-mobile wraz z nowym telefonem.
Paczka dotarła ale po rozpakowaniu telefonu okazało się, że brakuje w zestawie baterii, co zostało tego samego dnia zgłoszone do BOA.
Po kilkunastu dniach z powodu braku jakichkolwiek informacji ponownie skontaktowałem się z biurem obsługi i usłyszałem, że nic nie wiedzą i nie ma zanotowanej żadnej reklamacji.
Zdecydowałem się na maila do działu technicznego, którego wysłałem w dniu 10.09.2016r po 16dniach otrzymałem odpowiedź:

uprzejmie informuje, że zgłoszenie o niekompletnym zestawie sprzedażowym zostało przyjęte podczas pierwszej rozmowy i przepraszam, że nie zauważyła tego kolejna osoba z którą Państwo się kontaktowali. Przepraszam również za dlugi czas oczekiwania. Przekazałam prośbę o szybkie zajęcie się sprawą i w najbliższym czasie powinni Państwo otrzymac brakująca baterię do telefonu.

Niestety od tego dnia cisza.
Kolejnego maila z prośbą o wyjaśnienie co się dzieje z reklamacją wysłałem 10.10.2016r. jednak nikt nie odpisał. Dzisiaj wykonałem telefon i okazuje się, że nikt nic nie wie. Tzn. jest reklamacja ale nie wiedzą na jakim jest etapie.

Nie wiem jak już mam do nich przemawiać.
Może ktoś podpowie do kogo się zgłosić z tej sprawie (uokik?)

Czy mogę podciągnąć sytuację pod nie wywiązywanie się z umowy?
Bo telefon jest jej częścią a ja nie mogę z niego korzystać od 2miesięcy.

Powrót