Nielegalne Forum

• Autor wątku Autor wątku Jurihno
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Jurihno

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam

Istnieje firma nie bede wymienial nazwy ktora pozwala zalozyc darmowe forum internetowe na ich serwerach, w swoim regulaminie maja zapis ktory stwierdza ze jesli zalozone forum bedzie nie zgodne z prawem RP bedzie usuniete. Istnieje tam forum hazardowe na ktorym pewne osoby umawiaja sie na takie spotkania w ktorych graja w karty i inne gry hazardowe, nie odprowadzaja zadnych podatkow, nie maja tez na to koncesji, wiele razy napominałem firme ktora oferuje takie darmowe fora ze jest to forum nie zgodne z prawem, podawalem im tez odpowiednie paragrafy i ustawy, nic nie skutkuje forum rozwija sie co raz bardziej a ja nie dostaje zadnych odpowiedzi na emaile. Co mogę zrobić żeby skłonić taką firmę do odpowiednich działań ? Czyli upomnienie wlascicieli forum lub usuniecie go z ich serwerow ?

Pozdrawiam
Jurihno.

Ostatnia edycja:
A na jakie podstawy prawne się powołujesz?

Kodeks Karny Skarbowy:

Rozdział 9

Przestępstwa skarbowe i wykroczenia skarbowe przeciwko organizacji gier losowych i zakładów wzajemnych

------------------------
Ustawa
z dnia 29 lipca 1992 r.
o grach i zakładach wzajemnych
Art. 5-8

Przecież oni nie grają na forum. Umawiać się to jedno a urządzić grę to drugie.

Ostatnia edycja:
Ale forum jest główną przyczyną ich spotkań

Nie popełniają nic rażącego umawiając się. Przeczytaj uważnie przytoczony przez ciebie rozdział. Poza tym to że się umawiają nie znaczy że dochodzi do skutku.

Dochodzi na pewno bo potem opisują dokładnie swoje spotkania i przebieg gry :D

Lepiej idź do skarbówki o tym powiedzieć, więcej załatwisz niż z adminami. Jakby nie było to urzędy skarbowe mogą prawie wszystko w polsce (nie w teori ale w praktyce). Z tego co słyszałem to jak policja złapie dealera to najgorszą karę ma nie za handel narkotykami tylko za nieodprowadzanie podatku od tego

jeszcze jedno, jak sami piszą, że mają spotkania i grali to już jest dowód na nich, wolność słowa to jedno, ale przez tą wolność sami siebie obciążają. W końcu jak ktoś powie, że coś zrobił to należy domniemać, że tak było

Trzeba jeszcze udowodnić że gra była nielegalna.

Powrót