Nielegalne pobieranie gazu

• Autor wątku Autor wątku Omega11
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

Omega11

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Otóż mam dziwny problem. Oskarżyli mnie, że rzekomo pobieram nielegalnie gaz co jest całkowicie absurdem. Po pierwsze licznik zdjęli jakiś rok temu i po drugie nałożyli plombę na co jest potwierdzenie i już tutaj nie rozumiem skąd oni wzięli taki pomysł, przecież nie da się w takim razie pobierać w jakikolwiek sposób gaz. Z gazu zrezygnowałem, iż wszystko mam na prąd, nie było sensu dalej mieć gaz. Na dodatek jakieś 3 miesiące temu był pan sprawdzać czy się niby gaz nie ulatnia. Nie rozumiem jak mogło do tego dojść. Żądają prawie 1000zł za coś czego nigdy nie zrobiłem.

W takim przypadku, jak mam się przegotować, gdy pójdę do nich żeby z łaski swojej uświadomili mi skąd mają tak absurdalne informacje? bo jestem w tak złym nastroju, że boję się iż wybuchnę i jeszcze sobie kolejnej biedy naklepie.

W takim przypadku, jak mam się przegotować, gdy pójdę do nich żeby z łaski swojej uświadomili mi skąd mają tak absurdalne informacje?
1. Spytać o dowody na nielegalny pobór gazu.
2. Zarzucić, że bezpodstawne oskarżenie stanowi pomówienie w rozumieniu art 212 KK

Fajnie, dzięki za wskazówkę. W poniedziałek pójdę i zastosuje się do rad oraz ewentualnie poradzę się gdyby coś dalej poszło nie tak.

Pamiętaj, że zgodnie z art 6 KC:
Ciężar udowodnienia faktu spoczywa na osobie, która z faktu tego wywodzi skutki prawne.

Odradzam podpisywanie czegokolwiek i radziłbym odmawiać składania im wyjaśnień - niech raczej oni się tłumaczą skąd twierdzenie o nielegalnym poborze.

Sam juz nie wiem co jest grane. Byłem na ulicy tam gdzie powinien znajdować sie zakład gazowniczy, ale nie ma go, był kiedyś i teraz nie ma, ale ulica w tych papierach jest własnie w tym konkretnym miejscu, ale tego zakładu juz tam nie ma. następnym problemem jest iz kompletnie nie idzie się dodzwonić na skazany numer telefonu. Sa jeszcze 2 adresy jeden w warszawie drugu w poznaniu, tyle ze ja mam tak daleko że to się nie opłaca, chyba więcej bym stracił zwalniając się z pracy + dojazd niż chcą pieniędzy.

Zatem czekaj na kolejne działania zakładu.

Powrót