Nielegalne zwolnienie

• Autor wątku Autor wątku narkoza12
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

narkoza12

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witajcie,

od 3 tygodni mój kuzyn siedzi na bezrobociu, po 6 miesiącach został zwolniony przez telefon usłyszał, że współpraca się zakończyła.
W UK był właśnie jedynie przez okres tych 6 miesięcy.
Jak się odwołać, jak zrobić to żeby nie ponieść ogromnych kosztów?
Wiem, że przysługuje skarga do trybunału pracy ale to dopiero po 1?2? latach przepracowanych.

BYŁBYM OGROMNIE WDZIĘCZNY ZA POMOC,
tak naprawdę mógłbym rozpisać się o nielegalnych zagraniach ze strony pracodawcy ale nie chcę tego robić tutaj.
Powiem jedno - jest ich bardzo bardzo dużo

Nie prawda. W kazdej chwili Ci przysluguje. Pozatym zadnych ogromnych kosztow nie poniesiesz. Tam nie potrzeba adwokata.

Maciek - mógłbyś powiedzieć coś więcej?
z góry dziękuję

Ja Ci wiecej nie powiem, bo mge nie do konca miec racje w szczegolach i nie chce namieszac. Przejdz sie do citizen advice i pogadaj :)
Moj kolegal zabral to trybunalu agencje ktora nie zaplacila mu kolo 150 funtow za zmiane i wygral. Czekal 3 miesiace. Ale poszedl samemu i wygral.

Musicie sobie to przeliczyc.
Teraz Employment Tribunal kosztuje i to nie malo.
Aby rozpoczac sprawie placisz ok 170f.
Jesli sprawa nie jest prosta to trzeba sie liczyc z dodatkowymi kosztami od 200 do 700f

Jesli kuzyn pracowal przez agencje to moglo sie tak zdarzyc, ze po prostu nie ma wiecej zlecen dla niego.
Jesli na kontrakcie to tylko pisemnie z podpisem obu stron, chyba ze mialaby to byc jakas razaca dyscyplinarka.

Tak czy inaczej do tej pracy juz nie wroci skoro go nie chca.
Pracy tutaj nie brakuje, wiec nie ma co rozpoczac.

Powrót