Nielegalnie pobierany benefit w UK

• Autor wątku Autor wątku Rabbit44
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Rabbit44

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, były mąż, który jest pozbawiony praw rodzicielskich, przebywa w Polsce, od ok. 3 lat pobiera nielegalnie child benefit z UK, mam do tego pewność. Po rozwodzie sąd przyznał alimenty, których były mąż mi nie płaci, robi to urząd. Toczą się ciągle sprawy w sądzie i chciałabym użyć tego ,,argumentu". I teraz pytanie, jak dostać zaświadczenie z urzędu w UK, że on pobiera ten zasiłek ? Były mąż uchyla się ciągle od załatwienia tych papierów, no ale proste- bierze JE nielegalnie, gdy wyjdzie to na jaw będzie w du... proszę o pomoc.

Rabbit44 napisał:
Witam, były mąż, który jest pozbawiony praw rodzicielskich, przebywa w Polsce, od ok. 3 lat pobiera nielegalnie child benefit z UK, mam do tego pewność. Po rozwodzie sąd przyznał alimenty, których były mąż mi nie płaci, robi to urząd. Toczą się ciągle sprawy w sądzie i chciałabym użyć tego ,,argumentu". I teraz pytanie, jak dostać zaświadczenie z urzędu w UK, że on pobiera ten zasiłek ? Były mąż uchyla się ciągle od załatwienia tych papierów, no ale proste- bierze JE nielegalnie, gdy wyjdzie to na jaw będzie w du... proszę o pomoc.
A co Ci chodzi dokladnie?
Jesli jestes pewna na 100% ze pobiera ten zasiłek to napisz do urzędu w uk i donieś na niego ze od 3 lat mieszka w Polsce i pobiera zasilek nielegalnie
To ze pobiera jakiś benefit nielegalnie z uk nie będzie miało wpływu na żadne sprawy o alimenty w Polsce
Ty zadnego zaświadczenia z uk nie otrzymasz bo oni nie wysyłają listów do osób zainteresowanych tylko do osób które otrzymują dany zasiłek z toba w tej sprawie nikt dyskutować nie bedzie

Powrót