Nieletni, a Sylwester

• Autor wątku Autor wątku ziokon95
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

ziokon95

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, w tym roku kolega organizuje imprezę sylwestrową, na którą również się zabieram. Będzie nas kilkanaście osób, na imprezie będzie alkohol. Co może zrobić nam policja, gdy ktoś ich wezwie? W mieszkaniu nie będzie nikogo dorosłego.
Pozdrawiam.

Nie pijcie alkoholu to nie będzie problemu.

Ale jeżeli już się zdarzy, że się napijemy, to co nam grozi, w przypadku gdy sąsiad zadzwoni po policje w sprawie zagłuszania ciszy nocnej.
Pozdrawiam.

Z tego co mi wiadomo, do domu nie mogą wejść bez nakazu. Jedynie co mogą zrobić, to wylegitymować tego co otworzy im i jego sprawdzić. Jeśli on wykaże stań upojenie itp, to pewnie będą mogli wkroczyć. Dobrze by było gdyby gospodarz był trzeźwy, a reszta się nie pokazywała.

Z tego co mi wiadomo, do domu nie mogą wejść bez nakazu.
Mogą i wielokrotnie tak robili co nie raz było opisywane na forum. A jak dorwą pijanych nieletnich to będzie nieciekawie, zarówno dla nich, jak i ich opiekunów.
zagłuszania ciszy
Dobre. Weź przeczytaj co napisałeś :)

Uprzedźcie sąsiadów, że tej nocy robicie zabawę sylwestrową i będzie głośniej. Poproście o wyrozumiałość, luźniejszych możecie przekupić butelką wódki, cokolwiek. Upewnijcie się, że wszyscy wiedzą, są przygotowani i nie zgłaszają roszczeń na samą wiadomość. Wtedy nikt nie powinien zgłaszać na policję, a wiedzieć że pijecie też nie muszą.

Kaczqua, weź sobie przypomnij § 9 regulaminu forum. Twoja porada jest niezgodna z prawem. Nie zachęcaj nieletnich do spożywania alkoholu.

Nie zachęciłam go do picia alkoholu, tylko odpowiedziałam na wątek. Nie napisałam pijcie, a żeby się nie dowiedzieli zróbcie tak tylko co mogą zrobić aby sąsiedzi nie czepiali się o zakłócanie ciszy. A co nieletni bądź pełnoletni (zapewne będą też i tacy) będą robić za drzwiami tego domu - ich sprawa. Najwyżej to że pili tam alkohol nieletni wyda się w inny sposób.

z tego co mi wiadomo, to w czasie nocy sylwestrowej cisza nocna jest tak jakby zawieszona

@Kaczqua: Podpowiedź jak zatuszować sprawę jest zachętą.
@Kondzio21: Podaj podstawę prawną.

Ag_Maz nie znam podstawy, ale gdzieś chyba czytałem kiedyś o tym. Zresztą gdyby tak nie było, to nawet fajerwerków o północy nie powinno być, prawda??

I nie powinno, niektórzy chcą odrobiny spokoju chociaż w nocy a się nie da, jak jeszcze o 3 rano ktoś strzela petardami za oknem. W tym roku byłem zmuszony powiadomić policję. Rozumiem, o 24, trochę przed i trochę po, niech się ludzie bawią, ja ich rozumiem, mnie to nie kręci. Ale nie wszystkich interesuje to "święto" i też chcą odpocząć.

@Porzadkowa - Hahaha, nie mogę z tego ^^
Wzywać policję 1 stycznia, ponieważ jest za głośno hahaha :beer:

Powrót