Nieletni

• Autor wątku Autor wątku Bartex85
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Bartex85

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam mam do was pytanie w wieku 16 lat mialem 2 rozprawy karne za kradzieze i pobicia i teraz mam pytanie czy w wieku 18 19 lat bede mógl wybrac swiadectwo o niekaralnosci czy nie bardzo prosze o szybka odp

Witam. Chciał bym odpowiedzieć na Twoje pytanie. Wiek niepełnoletności to taki wiek kiedy jeszcze nie wiadomo co się chce robić w życiu. Sądy przeważnie dla małoletnich przestępców są łagodne i dają szanse :D . Dużo może tutaj pomóc fakt czy miałeś prawomocne wyroki sadowe czy sprawy zostały umorzone. Jeżeli chodzi o wpis do Krajowego Rejestru karnego to jest różnie :evil: . Teoretycznie po przekroczeniu 18 lat wszystkie wpisy powinny być wymazane :) ale to nie jest takie proste :( . Może zdarzyć się tak że wpis zniknie dopiero po okresie przedawnienia (około 10lat od zakończenia wyroku). :o :o :o :o :o :o Wszystko więc zalezy od tego jak zakończyły się twoje sprawy. :brawo:

bazyl - i kolejne bzdury wypisujesz....

Oj Markiz32 zgadzam się z Tobą w 100%. Nie rozumiem Cię Bazyl najpierw sam chcesz porad na temat KRK a później komuś głupoty wypisujesz. Mam dla Ciebie radę - zajmij się swoim naborem do armii a udzielanie porad z zakresu prawa karnego zostaw innym bardziej kompetentnym użytkownikom tego forum. O litości...

Naprawde zależy mi na tej odpowiedzi sprawa zakonczyła sie tak ze dostalem kuratora. Bardzo prosz o odp

Dane osobowe nieletniego usuwa się z Rejestru Karnego po ukończeniu 18 roku życia przez nieletniego, wobec którego wykonywane były środki wychowawcze. (są wyjątki,ale chyba Twojego przypadku nie dotyczą)

Powrót