Niemcy Polska PKP

• Autor wątku Autor wątku ExErka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

ExErka

Użytkownik
Odpowiedzi
49
Witam, mam pytanie dotyczące przejazdu pociągiem z Niemiec do Polski. 3 dni przed planowaną podróżą zgubiłem bądź też mi ukradli portfel z wszelkimi dokumentami. Jak obecnie wygląda sytuacja na granicy lub w jej okolicach. Czy są kontrole w pociągach ? czy za brak dokumentu mogę zostać jakoś ukarany?

Wiem wlasnie, ale obiło mi się o uszy że robi się kontrole na obrzeżach Polski czy też Niemiec. nie wiem jak to się ma do pkp i z tąd moje pytanie

Miast obijać sobie uszy (przecież to boli) poszukaj informacji na odpowiedniej stronie urzędowej.

Szukalem i nic nie mogę znaleźć, inaczej bym nie pytał na forum. Może jest tu ktoś kto miał podobną sytuację bądź jeździ pociągami często

Zasady kontroli na granicach wewnętrznych określa kodeksu graniczny Schengen.

Nie rozumie pan albo ja źle wyjaśniam. Nie chodzi mi o samą granice bo takowej nie ma. Tylko czy nie ma wyrywkowych "nalotów" na pociągi w pobliżu granic np w poszukiwaniu imigrantów itp.

Odpowiedź padła powyżej. To Ty ich nie rozumiesz.

Za brak dokumentu uprawniającego do przekraczanie granicy między Polską a Niemcami, w przypadku wykrycia tego, może zostać pan zatrzymany celem ustalenia tożsamości i ukarany mandatem karnym.

Powrót