M
MEDISEA
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam.prosiłabym o pomoc,od października pracuję u niemca,do dzisiaj nie dostałam umowy o pracę ale prawdopodobnie jestem zarejestrowana na najniższą stawkę czyli ok.400 brutto.ale problem mój dotyczy znęcania się psychicznego ograniczania prywatnego czasu po przez zamykanie nas pod alarmem w jego lokum które nam udostępnił.nie otrzymałam umowy a wykonywałam wszystko, czego ten sadysta sobie zażyczył,gotowanie,sprzątanie,ogród,garaże itd.dostałam rozstroju nerwowego,bóle lękowe związane z pracą,ataki bolesne żołądka,wymioty itd.w czasie weekendu pojechałam do polski, dostałam następnego ataku bólu żołądka na samą myśl o powrocie.powiadomiłam mojego pracodawcę,że nie stawię się w pracy z powodu złego samopoczucia.poszłam do lekarza w polsce i dostałam zwolnienie l4.wyślę je listem poleconym,priorytetowym.
Co mam robić dalej,po zakończonym zwolnieniu,przecież nie mam umowy i nie wiem jaki i czy w ogóle obowiązuje mnie okres wypowiedzenia.nie mam zamiaru tam wracać, ponieważ oszukał mnie na wypłacie oraz poniżające traktowanie mnie jako kobiety nie pozwala mi na powrót i utratę zdrowia.ale chciałabym aby ten nie człowiek tylko sadysta też poczuł ból, taki sam jaki zadawał mi.i czy on może nie zapłacić mi za moje zwolnienie.
Co mam robić dalej,po zakończonym zwolnieniu,przecież nie mam umowy i nie wiem jaki i czy w ogóle obowiązuje mnie okres wypowiedzenia.nie mam zamiaru tam wracać, ponieważ oszukał mnie na wypłacie oraz poniżające traktowanie mnie jako kobiety nie pozwala mi na powrót i utratę zdrowia.ale chciałabym aby ten nie człowiek tylko sadysta też poczuł ból, taki sam jaki zadawał mi.i czy on może nie zapłacić mi za moje zwolnienie.