M
mydlo93
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 23
Witam, zarezerwowałem wczoraj bezskutecznie lot na niemieckiej stronie. Lot miał odbywać się między Warszawą a Tallinem, serwis został wybrany przeze mnie gdyż miał najatrakcyjniejszą cenę. Otrzymałem potwierdzenie z numerem rezerwacji na stronę lot.pl oraz w ich serwisie. A po czasie informację, że moja płatność nie została autoryzowana, i że prawdopodobnie nie mam środków na karcie (karta debetowa , na której była odpowiednia ilość środków). Wraz z informacją o tym, że nie mogli ściągnąć środków otrzymałem wiadomość, że jeśli w przeciągu 24h nie ureguluje tej sprawy to zostane obciążony kwotą 50-100€ za ich zaangażowanie i pośrednictwo. Bilety po cenie, która mnie interesowała już dawno wyprzedane, więc nie zamierzam ponownie rezerwować biletów na tej stronie. Teraz pytanie: w jaki sposób serwis może wyegzekwować ode mnie środki, do których roszczą sobie prawo? Podałem im swój adres oraz imię, nazwisko i datę urodzenia oraz numer karty, na tej podstawie mogą wszcząć cokolwiek? A co jeśli zmienię kartę debetową i nie będą mogli jej obciążyć? Czekam na odpowiedź i pozdrawiam.