Niemiecki windykator

• Autor wątku Autor wątku pczaj
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pczaj

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Sprawa jest związana z portalem. Załozylem tam konto wykupilem premium za 10zł i dopiero potem przeczytalem opinie o firmie, ze jest to oszustwo. Szybko napisałem e-mail z prośbą o zamknięcie konta. Byłem przekonany ze konto zostało zamknięte. Miesiąc temu dostałem e-mail od firmy windykacyjnej w ktorej zostałem poproszony o zapłacenie należnosci w wysokości 93 euro. Windykator ( podmiot z Niemiec). Zbakatelizowalem sprawe , bo zastanawiam sie jakim prawem sciągneli z mojego konta 256zł za przedłuzenie premium a gdy na koncie nie bylo pięniedzy skierowali odrazu sprawe do windykatora. Wydaje mi sie ze jest to bezprawne działanie , w ktorym konto premium zostaje przedluzane bez mojej ( zgody , wiedzy ) a z mojej karty zostaje sciagnieta opłata. Teraz firma windykacyjna straszy mnie skierowaniem sprawy do sądu jezeli do dnia 7.11.2018 nie ureguluje należności.

Firma windykacyjna probowej ze mnie sciagąc zobowiązania," W związku z tym ostatni raz dajemy Panu pozasądową możliwość dokonania przelewu należności "

Gdzie ewentulanie zostanie skierowana sprawa ? Mam na myśli sąd.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
pczaj napisał:
Gdzie ewentulanie zostanie skierowana sprawa ? Mam na myśli sąd.
wedle mojej wiedzy powinna trafić do SR właściwości ogólnej dłużnika/pozwanego ale różnie to bywa,

a skąd wiadomo, że to niemiecki windykator?

Dostalem w wiadomosci e-mail chodzi o portale randkowe c- date 93 euro zobowiązań. Skierują to do sądu czy strasza ?

Nie , gdyz nie przypuszczalem ze kupując premium za 10zł narobie sobie takich problemow

pczaj napisał:
Nie , gdyz nie przypuszczalem...
Nawet nie będę komentował...
W każdym razie zapoznaj się przynajmniej teraz, będziesz wiedział na czym "stoisz", że tak napiszę :)

***mod***

Ostatnią edycję dokonał moderator:
re: Windykator- *** ( portale randkowe)

Czytałeś uważnie umowę i regulamin usługi? A także jak poprawnie odstąpić od umowy?

pczaj napisał:
Dostalem w wiadomosci e-mail chodzi o portale randkowe c- date 93 euro zobowiązań. Skierują to do sądu czy strasza ?
Witam.
Czy od pazdziernika coś Ci doliczyli do tej należności?
Pozdrawiam.

Straszyli mnie sądem do lutego. Od tego czasu nie dostaje juz żadnych e-maili. Nie odpisywać , nie płacić złodziejom.

pczaj napisał:
Straszyli mnie sądem do lutego. Od tego czasu nie dostaje juz żadnych e-maili. Nie odpisywać , nie płacić złodziejom.

Witam, mimo iż od tego postu mija prawie rok, to temat wciąż aktualny. Czy jeszcze pojawiały się jakieś ponaglenia? Jak sprawa się zakończyła? Pozdrawiam

Powrót