K
kinia_bambinia
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
witam, jestem właścicielem nieruchomości w której dożywotnio mieszka moja mama z ojczymem. Nieruchomość jest podzielona na 2 mieszkania gdzie w jednym mieszkał przez ostatnie ok.15 lat lokator. Ów lokator twierdzi że pożyczyłam od niego kwotę 60tyś euro co w ogóle nie miało miejsca ponieważ na stałe mieszkam w polsce a nieruchomością zajmują się rodzice.Rzekomo pożyczyłam od niego te pieniądze w 2005 roku a miałam oddać w 2007, w 2007 roku ponieważ ów pan nie otrzymał 'rzekomo' pożyczonych pieniędzy wpisał się do mojej księgi wieczystej bez mojej wiedzy a o tym fakcie dowiedziałam się w kwietniu tego roku więc dwa lata żyłam w błogiej nieświadomości że takie zajście miało miejsce. Moje pytanie więc dotyczy tego czy zupełnie obcy człowiek który okazuje kserokopie potwierdzenia że to ja pożyczyłam te pieniądze od niego (dodam że zabezpieczył się i zgłosił na policję kradzież oryginałów- które w tym przypadku w ogóle nie istniały) może na tej podstawie bez mojej wiedzy wpisać się do mojej księgi wieczystej?dodam że jest to prawo niemieckie......dziękuję za pomoc-zdesperowana kinia