nieobecność opiekuna stażu

• Autor wątku Autor wątku stażystka24
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
S

stażystka24

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
witam proszę o rade...jestem w dość niekomfortowej sytuacji.....jestem na stażu od niecałego miesiąca....i niestety już zostałam sama na wyznaczonym miejscu pracy....mój opiekun stażu jest na zwolnieniu lekarskim a ja nie mogę sobie poradzić z obowiązkami...na dodatek szef całej placówki ma do mnie o to pretensje...i ostatnio na mnie ostro nakrzyczał.....czuje się po prostu jak nadworny błazen...krótko rzecz ujmując...czy ta cała sytuacja jest jakby zgodna z całym harmonogramem przebiegu stażu?

przedterminowe rozwiązanie umowy stażowej....jak to jest

czy jeśli pracodawca przedwcześnie wystąpi o rozwiązanie umowy o staż.....bo na przykład stażysta nie wykonuje jego zdaniem sumiennie obowiązków...a ta kwestia jest jakby uwzględniona w regulaminie stażu...to czy stażysta będzie zmuszony oddać pieniążki wypłacone mu za jego prace podczas tego stażu? z góry dziekuje za odp.

....czy ktoś może mi pomóc?

RE: przedterminowe rozwiązanie umowy stażowej....jak to jest

W takiej sytuacji stażysta traci status bezrobotnego, zwraca koszty badań lekarskich wykonanych przed stażem i koszty refundowanych dojazdów na staż... jeśli badania i dojazdy zostały opłacone przez PUP.

RE: przedterminowe rozwiązanie umowy stażowej....jak to jest

to chociaż to....bo jak wcześniej wspomniałam mój opiekun stażu jest na zwolnieniu lekarskim a szef zarzuca mi ,ze źle wykonuje obowiązki....jakaś paranoja......

Ostatnia edycja:
Zgłoś fakt pozostawania samemu sobie w miejscu pracy do PUP. PUP ma obowiązek przeprowadzić postępowanie wyjaśniające. Innej drogi nie ma chyba, że od razu przerwiesz staż, ale też przyjmiesz na siebie odpowiedzialność i konsekwencje.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót