Nieodebrana przesyłka pobraniowa ...

• Autor wątku Autor wątku huncyk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

huncyk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam serdecznie mam problem ... Sprzedałem przedmiot wysłałem kurierem . Adresat nie odebrał paczki ( Koszt przesyłki 240 ) Przesyłka wraca i jestem zobowiązany zapłacić koszt przesyłki w strone adresata i w strone powrotną . Czy jest możliwość po prostu porzucenia towaru u kuriera by uniknąć gigantycznego kosztu przesyłu w dwie strony ?? dziekuje za odpowiedz

huncyk napisał:
Czy jest możliwość po prostu porzucenia towaru u kuriera by uniknąć gigantycznego kosztu przesyłu w dwie strony ??
Żartujesz? Spedytor wezwie cię do zapłaty.

huncyk napisał:
Czy jest możliwość po prostu porzucenia towaru u kuriera by uniknąć gigantycznego kosztu przesyłu w dwie strony ?? dziekuje za odpowiedz

Co mówi na ten temat regulamin usługi tego przewoźnika?

strasznie się boję wartość tej paczki wynosi 200 zł kosztu przesyłki zapłacę 500 :(błągam panowie o pomoc :(

Przestań przez parę godzin koszt wzrósł o 100%
w post#1 było 240zł
Myślisz, że nie znamy cen usług firm spedycyjnych. Twoja przesyłka, jakaś szczególna, szczególnej troski.

korf napisał:
Myśl - na jaki temat?

Na temat konieczności odebrania towaru/pokrycia w/w kosztów.

Może korzystał z jakiegoś pośrednika a jak wiadomo, regulaminy pośredników bywają czasami bardzo ubogie.

korf napisał:
Przestań przez parę godzin koszt wzrósł o 100% w post#1 było 240zł

Przecież napisał, że 240zł było w jedną stronę; powrót kolejne 240zł co daje w sumie prawie 500zł.

Swoją drogą, prześlij silnik od auta na palecie za 50zł.

Ostatnia edycja:
korf napisał:
120zł -150zł z vat, już tak.

Owszem, masz rację.

korf napisał:
Myślisz, że nie znamy cen usług firm spedycyjnych. Twoja przesyłka, jakaś szczególna, szczególnej troski.

Chodziło mi o to, że nie wiemy co dokładnie wysyłał, w jaki sposób. O gabarytach już nie wspomnę, że wyszło 240zł w jedną stronę.

3 paczki po 50 kg o gabarycie 150 cm x 50 cm jedna paczka 90zł do jednego adresata . proste ... co w tym dziwnego ??

bardzo dziekuje wszystkim za wyczerpujące odpowiedzi ... jestescie Panowie bardzo pomocni ...

Jakiej pomocy się spodziewałeś??? Dałeś się nabrać przez kupującego, wysłałeś za pobraniem jak przypuszczam, ponosząc wszystkie koszty, bez gwarancji że ten do którego wysłałeś, odbierze towar i za niego zapłaci. Dodatkowo nie przeczytałeś regulaminu ani cennika przewoźnika. Cóż, nauczka na przyszłość. Szkoda że taka droga.

Powrót