B
Barbara2015
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam, w styczniu tego roku ok 26, zamówiłam produkt za pośrednictwem strony OLX. Zamówienia dokonałam telefonicznie, poinformowano mnie, że wysyłka nastąpi w przyszłym tygodniu. Ustaliliśmy płatność za pobraniem. Ze względu na gabaryt przesyłki, poprosiłam sprzedawcę aby zadzwonił do mnie w dzien wysyłki towaru a także by poźniej kurier zadzwonił z informacją kiedy zostanie dostarczona. Moja prośba została zaakceptowana. Gdy minął ustalony termin , próbowałam dodzwonić się do sprzedawcy co się dzieje z moim zamówieniem, jednak cały czas trafiałam na wyłączony telefon. Ze względu na to, że nie dostałam żadnego pisemnego potwierdzenia zamówienia, uznałam, że widocznie tej szafy nie otrzymam i że pewnie to jakiś przekręt. Przestałam wydzwaniać i po prostu kupiłam towar gdzie indziej. Dzisiaj rano otrzymałam telefon od kuriera, że ma dla mnie przesyłkę i że mi ją dostarczy, wyjaśniłam mu całą sytuację i powiedziałam, żeby zapisał, iż nie odbieram tej paczki ze względu na niedotrzymanie terminu. Teraz się denerwuje czy mogłam tak postąpić? Czy z racji nieodebrania tej przesyłki mogę zostać obarczona kosztami?