Nieogrzewane autobusy - prawa klienta i normy regulujące przewoźników.

• Autor wątku Autor wątku Micharlito
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Micharlito

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam!
Chciałem poruszyć kwestię nieogrzewanych autobusów MZK, MPK i innych przewoźników niekoniecznie autobusów. Chciałem się dowiedzieć jakie przysługują prawa klientowi czy jest norma prawna jasno regulująca temp w komunikacji miejskiej ?? Co można zrobić jako klient ? Jak walczyć z tym faktem, za oknem mróz a podróże często ponad godzinne nie należą do najprzyjemniejszych. Co można wyegzekwować od przewoźnika na co zwracać uwagę jak pisać skargi i czy zbieranie podpisów jest tutaj uzasadnione ? Nadmieniam że fakt dotyczy autobusy o niewątpliwie sprawnym układzie ogrzewania trzeba pominąć skrajne przypadki starych autobusów które mogą mieć z tym problemy ale czy przy bardzo niskich temp nie powinny one zostać w zajezdni ??!! Fakt że często nie mamy wyboru bo jazda autem jest nieopłacalna ale w końcu płacimy zwykle dość duże pieniądze za przejazdy i to powinno być mottem przewodnim "płacę - żądam" Proszę o pomoc i sugestię w tej sprawie, najbardziej pomocne będą wpisy prawne. Jeżeli jest ustawa i kodeksy regulujące poruszoną kwestię bardzo proszę o ich przytoczenie. Dziękuję za zainteresowanie

ja dziewczynko teraz jezdze rowerem i nie narzekam...a powiem wiecj ze nawet niechoruje :D mimo iz mam pluca przepalone i watrobe przepitom

No tak tylko tj przypadek z woj Śląskiego a ja jestem z Wielkopolskiego, nie ma w tym jasno określonego harmonogramu kto i ile zapłaci kary. Podobne artykuły już czytałem.

Powrót