Niepelnoletni w Anglii

• Autor wątku Autor wątku michaelangelo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

michaelangelo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Za 5 miesiecy koncze 18 lat. Jednakze moja aktualna sytuacja rodzinna sprawila, ze praktycznie nie mam gdzie mieszkac. W Polsce nie mam mozliwosci usamodzielnienia sie w tym momencie. Chcialabym sie dowiedziec, jak to wyglada w Anglii. Slyszalam, ze podobno od 16 roku zycia, mozna pracowac i dostac mieszkanie. Czy to prawda?

michaelangelo napisał:
Za 5 miesiecy koncze 18 lat. Jednakze moja aktualna sytuacja rodzinna sprawila, ze praktycznie nie mam gdzie mieszkac. W Polsce nie mam mozliwosci usamodzielnienia sie w tym momencie. Chcialabym sie dowiedziec, jak to wyglada w Anglii. Slyszalam, ze podobno od 16 roku zycia, mozna pracowac i dostac mieszkanie. Czy to prawda?
Pewnie ze mozna dostać mieszkanie, myślisz ze z lotniska zawiodą cie do przybył ego gniazdka i będziesz sobie mieszkał i moze szukał pracy?
Prace mozesz podjąć mając 16 lat, o mieszkanie w tym wieku mozesz sie starać, ale ze względu na to iż twoje powiazania z uk są żadnego to masz marne szanse by je dostać na powitanie.

Nie myslalam nawet o tym, ze od razu dostane cokolwiek. Chcialam tam jechac do rodziny, jednakze potem sie usamodzielnic. Najpierw znalezc pracę.

Powrót