Niepełnoletnia wyjazd na stałe do niemiec

• Autor wątku Autor wątku hejej
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

hejej

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Mam 17 lat i jestem w 8 miesiacu ciazy. Moj chlopak jest juz pelnoletni i mieszka w niemczech z rodzicami,bardzo nam zalezy zebym mogla wyjechac przed porodem i zostac tam na stale dodam ,ze sprawa o slub nie powiodla sie czy moja mama bez zadnych spraw sadzie moglaby "przekazac" prawo pisemnie jego mamie zebym mogla byc tam zameldowana i ubezpieczona?

Myślę, że nie jest to możliwe, a napewno też nie jest to dobry pomysł, gdyż wtedy do dziecka, które urodzisz nie będziesz miała żadnych praw, a będzie je miał ojciec Twego dziecka lub jugendamt, a to z kolei może być bardzo niekorzystne dla Ciebie. Jestes młoda, niedaj Boże wasze drogi się rozejdą i wtedy zostajesz bez dziecka. Przemyśl to dobrze. Poza tym, jak nie jesteście małżeństwem, to Ty musisz sobie sama ubezpieczenie opłacić ok. 160E miesięcznie, a z czego??? A poród kosztuje dużo bez ubezpieczenia. Nie wiem jakich bajek Ci chłopak naopowiadał, ale zastanów się dobrze nad tym. Przynajmniej przeczekaj, aż 18 lat będziesz miała i wtedy weźcie najpierw ślub, a dopiero jedź do niego juz z dzieckiem. To o wiele bezpieczniejsze rozwiązanie, niż to które Ci do głowy przyszło. Wiesz ile tu jest takich młodych dziewczyn, które w podobnych sytuacjach były, a teraz płaczą, bo nie mogą z Jugendamtu dzieci odzyskać.

Powrót