Niepoprawna koloryzacja

• Autor wątku Autor wątku KatriniMatri
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

KatriniMatri

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam otóż, miałam w ostatnim czasie dość nieprzyjemną przygodę z pewn salonem fryzjerskim. Została wykonana usługa koloryzacji na drugi dzień byłam u pani z reklamacja przy czym pani fryzjerka oznajmiła że żadnych wad w swojej pracy nie widzi. Zażądałam paragonu którego nie otrzymałam, ale miałam potwierdzenie płatności z banku, poszłam do domu probilam zdjęcia i zgłosiłam się do znajomej która do tej pory zajmowała się moimi włosami i okazało się że na mojej głowie jest więcej niedociągnięc. Znajoma zrobiła zdjęcia, wysłała do fryzjerki, zadzwoniła, powiedziała co jest wykonane źle po czym pani fryzjerka w żaden konkretny sposób się do tego nie odniosła tylko się rozłączyła. Zażądałam kopii paragonu, aby udać się do rzecznika, zgłosiłam się po niego w najbliższy dzień roboczy po czym pani fryzjerka nie odniosła się w tej sprawie tylko wysłała męża. Powiedział że muszę złożyć reklamacje na piśmie aby mogli dalej działać w tym zakresie, pojechałam do rzecznika praw konsumenta na poradę, wyjaśniliśmy zaistniałą sytuację i zapytaliśmy czy muszę z tym chodzić do czasu rozpatrzenia reklamacji oznajmił bez zawahania że "nie". Złożyłam więc reklamacje na piśmie i dostarczyłam do salonu, pani nie chciała jej przyjąć, więc wysłałam ja listownie. Umówiłam się na najbliższy możliwy termin na poprawę do innego salonu, u którego zapłaciłam prawie 2x więcej z racji regeneracji i babrania się w błocie po poprzedniej nieudanej pracy poprzedniczki. Umieściłam sprawę na forum gdzie oczywiście wypowiadał się jej "tata" w roli rzecznika oskarżając mnie o pomówienia i inne dziewczyny, które niekorzystnie wypowiadały się o danym salonie oraz usługach w nim podstawiając swoje zdjęcie z koloryzacji. Dostałam odpowiedź na reklamacje o treści zgłoszenia się w danym terminie na sprawdzenie stanu włosów. Koloryzacja została poprawiona mam udokumentowane fotografie z faktycznego stanu przed poprawa. Co mogę zrobić w tym przypadku?

Powrót