Niepoprawny adresat w odpowiedzi na reklamacje ubezpieczyciela

• Autor wątku Autor wątku Roman Staś
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Roman Staś

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dotyczy Euroins, odszkodowanie za uszkodzenie pojazdu z OC sprawcy.

W listopadzie ubiegłego roku złożyłem reklamację do ubezpieczyciela na wypłacone już odszkodowanie.
W lutym, nie otrzymawszy do tej pory odpowiedzi, postanowiłem skontaktować się z ubezpieczycielem. Okazało się, że odpowiedź została wysłana, ale tylko do współwłaściciela.
Adres ten sam, nazwisko te samo ale adresat nie ten, czyli oficjalnie do dnia dzisiejszego, jako właściciel auta i jako osoba składająca reklamację, odpowiedzi nie otrzymałem.
Wysłano mi email z dokumentem który wysłano wcześniej pocztą. Widnieje tam imię współwłaściciela a nie moje jak i data nadania która nie przekracza 30 dni na odpowiedź.

Chcę się ustosunkować do otrzymanego pisma z Euroins.
Znalazłem informację na temat przekroczenia 30 dni na odpowiedź na reklamację Dz.U.2022.0.187 rozdział 2 art. 8.
Chciałbym znaleźć jeszcze coś na temat niepoprawnego adresata, tak aby oprzeć jakimiś przepisami, że nie otrzymałem odpowiedzi na złożoną reklamację.

Podpowiedzcie proszę gdzie powinienem szukać takich informacji. Może ktoś miał już podobną sytuację z odpowiedzią na reklamacje.

Powrót