nieprawidłowości w stowarzyszeniu

• Autor wątku Autor wątku doctorley
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

doctorley

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam.
Jestem członkiem stowarzyszenia Radio taxi od 5 miesięcy. i mam wrażenie iż zarząd łamie prawo. Jako członek stowarzyszenia nie widziałem do tej pory statutu, a zapytanie się o niego jest kwitowanie słowami "to nie twój interes, więc nie interesuj się". dodatkowo jak się pytałem starszych kolegów, którzy w danym stowarzyszeniu jeżdżą już kilka lat, to oni nawet nie wiedzą, że nasze stowarzyszenie ma coś takiego jak statut. kolejną rzeczą jest to, że składki na stowarzyszenie co miesiąc są coraz wyższe, zarząd ze skarbnikiem na czele nie rozlicza się z wpłaconych pieniędzy, nie dostajemy pokwitowań za wpłacone pieniądze, ani nie wiemy gdzie one tak naprawdę wędrują. pytanie się o tę sprawę jest kwitowanie bardzo podobnych zdaniem jak powyżej napisane. Dodatkowo osoby bardziej pojętne, które się o cokolwiek pytają są według mnie zastraszane wyrzuceniem ze stowarzyszenia-bez podanie powodu ani jakiejkolwiek winy. Według mnie to jest łamanie jakiś przepisów, ale ja się na tym nie znam. Więc proszę o wyjaśnienie, czy zarząd tego stowarzyszenia postępuje zgodnie z literą polskiego prawa, a jeżeli ja mam rację, że jest coś nie tak, to proszę o nakierowanie mnie jakie przepisy zostały złamane i gdzie się udać.

Powrót