Nierzetelny dostawca internetu

• Autor wątku Autor wątku kacper3355
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kacper3355

Użytkownik
Odpowiedzi
118
Nieuczciwy dostawca internetu

Witam. Mieszkam w małym mieście i jestem skazany na jednego dostawce internetu radiowego. Owy internet średnio co 2-3 dni zrywa połączenie, często nie ma go przez kilka godzin (na swojej stronie dostawca ma duży napis "Stały, nielimitowany dostęp do internetu"). Prędkość jest może 1/3 z tego, co powinno (wiem że w umowie jest słowo kluczowe "do", więc z tym chyba nic nie można zrobić). Rzeczą, która denerwuje mnie najbardziej jest ogromny ping, często 200-300... Lubię grać w gry online, a takowy ping mi to uniemożliwia. Dzwonie co chwilę do tego cholernego dostawcy, zapewnia że naprawi, ale zwyczajnie kłamie i nic z tym nie robi. Czy mogę coś z tym zrobić? Wystosować jakieś pismo, czy jak?
Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.

Ostatnia edycja:
wezwa pisemnie do usunięcia usterki - zobaczymy co odpisze

Ale czy to coś da? W umowie nie ma chyba nic o pingu. Masz może jakiś przykład, jak takie coś napisać? :) Dzięki za pomoc!

RE: Nieuczciwy dostawca internetu

Zbieraj logi programem mtr ( wszystkie platformy ), 1szy do pierwszego AP poza Twoim budynkiem 2gi na ostatniej hopce Twojego ISP. W ten sposób masz podstawę złej jakości połączenia i udowadniasz winę ISP ( w razie ewentualnej sprawy w sadzie jest to dość ważne ). Po 3-4 dniach zgłoś się z reklamacja pisemna wraz z logami jako załącznik u Twojego ISP i złóż pismo reklamacyjne w potwierdzeniem otrzymania w biurze ISP.

Powrót