Nierzetelny elektryk

• Autor wątku Autor wątku KwiatkizRabatki
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

KwiatkizRabatki

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Proszę o pomoc w następującej sprawie. Kiedyś potrzebowaliśmy szybko hydraulika, odezwał się jeden jedyny na OLX. Naprawił co trzeba tak sobie, ale działa. Zobaczył, że robimy remont pokoju i powiedział, że on jest głównie elektrykiem, że zrobi nam nową instalację elektryczną.
Pytał, czy potrzebuję faktury, na co ja, że nie. Umówiliśmy się na pewien zakres prac, pan był niezwykle życzliwy, że tu zrobi gratis coś i tam zrobi gratis coś.
Zgodziłam się. Sam chciał, był zainteresowany, niech robi.
Niestety, potem pan zaczął się wygłupiać. Termin kiedy mial zacząć przesunął o ponad tydzień, przesuwał go kilka razy. Spóźnia się, raz w ogóle nie przyszedł bez poinformowania mnie o tym. Dodatkowe prace które tak chętnie obiecywał teraz nie pamięta. Codziennie jest inna wersja wydarzeń - kiedy przyjdzie. Ja muszę zwalniać się z pracy. Dzisiaj znowu zmienił wersję w stosunku do wczoraj.
Dotychczas dostał połowę ustalonej kwoty. Mam go po dziurki w nosie dość i nie chcę żeby kiedykolwiek więcej przychodził.
Czy mogę po prostu do niego zadzwonić i powiedzieć, że nie życzę sobie aby jego noga postała więcej w moim domu i że niech się cieszy, że dostał zaliczkę.
Jest to dla mnie problem bo znowu remont stanie, ale nie zniosę więcej tego niepoważnego człowieka u siebie w mieszkaniu.
Nasze ustalenia były wysyłane smsami, zarówno jego wycena jak i moje zaliczki.
Nie jestem naciągaczem i nie chcę zaoszczędzić w ten sposób pieniędzy. Ale to co ten człowiek odstawia jest niepoważne, lekceważące i bardzo uciążliwe dla mnie. Jego słowa nic nie znaczą, obietnice, to puste frazesy.
Co robić, żeby się tego człowieka pozbyć.

Powrót