Niesłusznie aresztowany [UK]

• Autor wątku Autor wątku kendzik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kendzik

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
Dziele wielki dom z kilkoma innymi mieszkającymi, wynajmuję pokój z dziewczyną na najwyższym piętrze.
Mieszkamy już ponad pół roku, kilka miesięcy po naszym wprowadzeniu do domu wprowadziła się rodzina Serbów, Matka i jej 14 letni syn.
Problemy zaczęły się od tego, że jeden z naszych znajomych pożyczył suszarkę(do suszenia ciuchów), którą oni sobie przywłaszczyli, później między nami było nie fajnie, wyłączała nam pranie, stukała w sufit nad ranem i zaczepiała wzrokiem oraz słownie. Zepsuła im się lodówka i zgniło mięso, oskrażyli oczywiście o to mnie, w ten sam dzień dostałem wypowiedzenie umowy od landlorda, w powodzie było że po prostu potrzebuje pokoju. Wczoraj szedłem z kolegą i z dziewczyna po schodach, kobieta z jugosławi za mną, kiedy miałem wchodzić na swoje piętro ona znów coś do mnie gadała, a że trzymałem telefon w ręku to usiłowałem ją nagrać.
Kiedy to zobaczyła rzuciła się na mnie żeby mi zabrać telefon ale zdołałem go zachować i poszedłem do swojego pokoju.
Po kilku godzinach zjawiła się policja, zostałem aresztowany o rzekomą napaść na nią, uniemożlwiene jej dostania się do pokoju, uderzania i nagrywania jednocześnie (absurd) spędziłem na komendzie ponad 5 godzin, zakazali mi zbliżania się do niej i zabrali mi telefon.
Zwolnili mnie, ale policjantka powieziała, że nie mogę dłużej przebywać w tym pokoju, w jednym domu z tą kobietą, bo jak zadzwoni na policję i zmyśli że znów ją napastuje to mogę mieć większe prolemy.
Zostałem pozbawiony w ciągu jednej chwili, pokoju telefonu i najadłem się kupę stresu.
Na policji powiedziałem, że nie zrobiłem jej zdjęcia, że tylko ją nastraszyłem że to nagrywam a w rzeczywistości to na telefonie było zdjęcie z jej rozmazaną twarzą oraz film jak ona po całym zajściu stoi w korytarzu i rozmawia z kimś przez telefon.
Nie wiedziałem czy robienie filmku z jej wizerunkiem na korytarzu jest legalne, a film wcześniej usunąlem więc skłamałem, bo się po prostu bałem że mi narobi większych problemów.
Tak czy owak, z domu jak najszybciej planuje się wyprowadzić - obecnie nocuje u znajomego
Moje pytanie, czy oni mogą to usunięte zdjęcie i ten film przywrócić i później podważyć moją wiarygodość że ja ją filmowałem i co mi za to grozi że ją filmowałem i skłamałem że nie filmowałem.
Nigdy tej kobiety nie uderzyłem ani nie prowokałem, nie zaczepiałem, jej córka zagroziła nam, że długo nie pomieszkamy w tym domu i wreszcie dopięli swego.
Ona ma dowody w postaci jakichś zasinień na ręku, a ja mieszkąjac tyle czasu z tymi ludźmi wiem że była zdolna do tego żeby sama się skrzywdzić aby mnie obciążyć.
Mam dwóch naocznych świadków że nic nie zrobiłem, ona była wtedy sama.
Ogólnie znajomi z domu wiedzą co się dzieje i myślę że będą mówić prawdę odnośnie tego co dzieje się w domu i jak kobieta z Serbii utrudnia nam codzienne egzystowanie.
Z góry dziękuję za jakąkolwiek poradę

Powrót