Niesplacony Dlug w Anglii!!

• Autor wątku Autor wątku spider21
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

spider21

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam wszystkich posiadam w UK 3000 funtow kredytu ktorego nie dam rady splacic poniewaz musze wyjechac z tego kraju zmusila mnie do tego sytuacja w Polsce chcialbym sie dowiedziec co mi grozi za niesplacony kredyt zaznacze ze nie mam zamiaru wracac juz do UK Dzieki

Przed wyjazdem zdeklaruj bankructwo - teraz pytanie w sprawie dlugu, jaki to jest dlug? firma, bank? Uciekajac ot tak i zostawiajac dlug, nie zawsze rozwiaze problem. Niektore insytucje nakazem europejskim potrafia sciagnac dlug nawet w polsce. Warto zadzwonic do kredytodawcy i poinformowac o swojej sytuacji.
Dany kredyt moze zostac zmieniony, tak zebys nadal mogl go splacic. Moga rowniez to rozwazyc i anulowac ci kredyt, wpisujac cie na 5 lat listy dluznikow.

kreska12 napisał:
Moga rowniez to rozwazyc i anulowac ci kredyt, wpisujac cie na 5 lat listy dluznikow.

Bzdura,w UK nie ma listy dluznikow a i nie anuluja kredytu.Jest za to takie cos jak "historia kredytowa" i w razie zaprzestania splaty kredytodawca umiesci tam informacje, tzw. "Default" i taki wpis bedzie widniec tam przez kolejne 6 lat.

kreska12 jak juz odgrzewasz stare kotlety to rob to chociaz rzetelnie.

Ostatnia edycja:
jaco77 napisał:
Bzdura,w UK nie ma listy dluznikow a i nie anuluja kredytu.Jest za to takie cos jak "historia kredytowa" i w razie zaprzestania splaty kredytodawca umiesci tam informacje, tzw. "Default" i taki wpis bedzie widniec tam przez kolejne 6 lat.

kreska12 jak juz odgrzewasz stare kotlety to rob to chociaz rzetelnie.

A wiec Jaco . W zaleznosci u kogo mamy zadluzenie - miedzy innymi HMRC posiada umowe z MARD - Mutual Assistance in the Recovery of Debt - miedyznarodowe - i moze scignac dlug za granica.
Inne osoby - jak banki, firmy prywatne -fakt jest im trudniej, aczkolwiek w zaleznosci od dlugo moga scignac zaleglosc, jesli dana osoba pozostawila adres zamieszkania w ktorym bedzie mieszkac (za granica). Ostatnio od 2016 wiele agencji zbierajacych dlug, poszerzylo swoj serwis -oferujac, scgianie dlugow za granica :) Warto poczytac.
Moze odgrzewany kotlet ale UK swoj system zbierania dlugow ulegl zmianie, ze wzgledu na wlasnie takie sytuacje - mam dlug i wracam do swojego ojczystego kraju.

kreska12 napisał:
A wiec Jaco . W zaleznosci u kogo mamy zadluzenie - miedzy innymi HMRC posiada umowe z MARD - Mutual Assistance in the Recovery of Debt - miedyznarodowe - i moze scignac dlug za granica.
Inne osoby - jak banki, firmy prywatne -fakt jest im trudniej, aczkolwiek w zaleznosci od dlugo moga scignac zaleglosc, jesli dana osoba pozostawila adres zamieszkania w ktorym bedzie mieszkac (za granica). Ostatnio od 2016 wiele agencji zbierajacych dlug, poszerzylo swoj serwis -oferujac, scgianie dlugow za granica :) Warto poczytac.
Moze odgrzewany kotlet ale UK swoj system zbierania dlugow ulegl zmianie, ze wzgledu na wlasnie takie sytuacje - mam dlug i wracam do swojego ojczystego kraju.

Ja o niebie,Ty o chlebie.Zreszta mowa jest o kredycie a nie zadluzeniu w HMRC.

jaco77 napisał:
Ja o niebie,Ty o chlebie.Zreszta mowa jest o kredycie a nie zadluzeniu w HMRC.

HMRC to tylko przyklad scigania 'zadluzenia - kredytu' - ale rowniez dotyczy kredytu nie zwiazanego z Panstwowka :-)
Chcialam przytoczyc przyklady... gdyz na dlugi jest sposob w UK, bez wzgledu na to gdzie przed nim uciekamy.

Powrót