niesprawny przedmiot z Allgero, kto odpowiedzialny?

• Autor wątku Autor wątku robi2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

robi2

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam wszystkich.
Mój problem polega na tym, że kupiłem na allegro niesprawną kartę graficzną, która miała być 100% sprawna. Ofertę wyszukałem na OLX a następnie zapytałem sprzedającego czy w celach bezpieczeństwa wystawi ją na Allegro. Zgodził się, ja kartę kupiłem ale po dotarciu okazała się niesprawna. Teraz jest problem bo facet nie odbiera telefonów, choć jak kilka dni temu ostatni raz odebrał to powiedział, że nie ma sprawy i zasugerował, ze odda pieniądze bo to niewielka kwota. Problem polega na tym, ze kartę wystawiał nie ze swojego konta, o czym wspominał przed zakupem(był to ktoś z jego rodziny, bo on sam nie ma konta na Allegro) i teraz nie jestem pewien do kogo mam z tym problemem iść. Dzwoniłem do sprzedającego z Allegro to dość agresywnie stwierdził, ze to go nie obchodzi i podał mi numer do właściciela karty czyli swojego wuja. Numer ten sam, na który dzwoniłem od początku. Co w takiej sytuacji polecacie zrobić, czy rozpocząć spor aby ten z allegro łaskawie skontaktował się ze swoim wujem czy może coś innego? Kupowałem od osoby prywatnej

Zadzwoniłbym jeszcze raz i grzecznie poinformował kolesia że skoro sprzedaż odbyła się z użyciem jego konta to jednak jest jego problem. Przecież mnie nie interesuje komu udostępnia on swoje konto, zostałem oszukany sprawa wędruje na policję. Życzę miłego dnia. -idę o zakład że koleś stanie na rzęsach i sprawa będzie załatwiona.

Sam już nie wiem. Jak dzwoniłem do tego z allegro to przeklinał i twierdził, że mam dzwonić do jego wujka. Czy może ktoś jeszcze się wypowiedzieć w tym temacie? Ktoś pisał, ze można odesłać z pismem powołując się na rękojmie, ale obawiam się, że jak wyślę to zostanę bez pieniędzy i karty tym bardziej, że moje telefony nie są odbierane, więc nie mogę nic ustalić.

Przepraszam za post pod postem.
Odpisał(po jednym obraźliwym telefonie z jego strony) właściciel karty, że mogę mu ją odesłać. Jak to prawidłowo wykonać? Jakieś pismo dołączyć?

Powrót