SkewPL
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Na koniec roku (Liceum 2 klasa) została mi wystawiona ocena ndst. z Matematyki i j. Francuskiego. Do egzaminu z j. Francuskiego nie przystąpiłem, następnego dnia napisałem egzamin z Matematyki który zaliczyłem pozytywnie, jednak dowiedziałem się że mimo to promocji nie otrzymam ponieważ nie stawiłem się na poprawce z francuskiego, a wtedy promocja warunkowa nie obowiązuje.
Chciałbym by ktoś potwierdził te słowa, nigdzie, ani w statucie szkoły, ani w rozporządzeniach ministerstwa (np. z dnia 30 kwietnia 2007) nie pisze że do promocji warunkowej muszę stawić się na poprawce. Proszę o pomoc, bo to bardzo głupia sprawa, gdybym przyszedł na poprawkę i nic nie napisał to bym zdał, a tak cały rok na marne.
Co jest totalnie bez sensu, bo po co mam uczyć się rzeczy które zdałem, drugi raz? Rozumiem jakby to był przedmiot maturalny, np. j. Polski, matematyka. Ale j. Francuski?
Chciałbym by ktoś potwierdził te słowa, nigdzie, ani w statucie szkoły, ani w rozporządzeniach ministerstwa (np. z dnia 30 kwietnia 2007) nie pisze że do promocji warunkowej muszę stawić się na poprawce. Proszę o pomoc, bo to bardzo głupia sprawa, gdybym przyszedł na poprawkę i nic nie napisał to bym zdał, a tak cały rok na marne.
Ostatnia edycja: