Niestawienie się w urzędzie pracy

• Autor wątku Autor wątku borys125
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
borys125

borys125

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam. Pierwszy raz zarejestrowałem sie jako bezrobotny 26 lutego, powinienem złożyć podpis 10 marca lecz byłem przekonany że 26 czyli miesiąc później. Niestety mineło już 7 dni i dzisiaj zadzwonił pracodawca który miał mnie zatrudnić z urzędu pracy lecz nie może ponieważ nie jestem zarejestrowany jako bezrobotny :/ jutro mam zamiar jechać do urzędu pracy. czy jest jakaś szansa na uratowanie sie przed 3 miesięcznym wypisaniem? Pozdrawiam

borys125 napisał:
jutro mam zamiar jechać do urzędu pracy.czy jest jakaś szansa na uratowanie sie przed 3 miesięcznym wypisaniem?
Jeśli nie otrzymałeś jeszcze pocztą decyzji o utracie statusu, to twoja wizyta jest bezcelowa. Poczekaj na decyzję i wtedy złóż odwołanie (masz na to 14 dni od dnia doręczenia ci decyzji), chociaż marne szanse na uwzględnienie twojego tłumaczenia. Ale próbuj.

Zmartwię cię, ale status tracisz na 120, 180 lub 270 dnia w zależności od liczby niestawiennictw, a nie na 3 miesiące.

Witam. Mam pytanie jak napisać odwołanie do Urzędu Pracy z powodu nie śtawienia sie u podpisu z powodu wizyty na badaniach, jestem w 7 miesiącu ciąży. Bardzo prosze o pomoc

A co było powodem nieusprawiedliwienia w ciągu 7 kolejnych dni twojej wizyty w PUP? Bo chyba badania tyle nie trwały? Zgłaszałaś w PUP, że jesteś w ciąży?

Powrót