Nietypowe pytanie - CV

• Autor wątku Autor wątku ka_sia33
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

ka_sia33

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Mam trochę nietypowe pytanie. Chciałabym stworzyć bardzo oryginalne CV i żeby to zrobić potrzebuje umieścić w nim logo Google. Nie chcę pisać jak dokładnie będzie wyglądało, bo nie chcę zdradzać swojego pomysłu. Czy umieszczenie logo Google na CV jest zgodne z prawem? Nie wykorzystuje go do korzyści finansowych, nie podszywam się tez pod Google. Logo dokładnie wskazywałoby na to co oznacza a więc na wyszukiwarkę. Jak to jest? Czy mogę to zrobić?

Rozumiem że znalezienie pracy dzięki wyjątkowemu CV nie jest związane z korzyściami finansowymi? :)

Samo wysłanie CV nie przynosi korzyści finansowych. Pracy nie dostaje się dzięki CV, a dzięki rozmowie/om przeprowadzonej/ym po wstępnej weryfikacji dzięki CV, często też przeprowadzone są dodatkowe testy, darmowy okres próbny itd.

Znaczy sama nie wiem. Nie jest to zgodne z prawem?

Nawet jeśli jest zgodne z prawem, to rekruter może uważać inaczej i najwyżej Cię nie zaprosi na rozmowę.

O to raczej się nie martwię ;) Nie chcę natomiast, żeby ktoś bezpośrednio zarzucił mi, że jest to niezgodne z prawem, dlatego bardzo prosiłabym o odpowiedź osoby, która jest tego pewna.

Powinnaś była zadać to pytanie w forum "prawo autorskie".

kacpr napisał:
Powinnaś była zadać to pytanie w forum "prawo autorskie".

Też tak uważam. Poza tym polemizowałbym, iż CV nie ma wpływu na zatrudnienie. Bez dobrego CV nie zostaniesz zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną. Przy czym ma ono przede wszystkim dobre merytorycznie.

Stworzyłam wątek w odpowiednim dziale. Czy ktoś mógłby usunąć ten wątek?

Co do zasady, prócz wyjątków wskazanych w Prawie własności przemysłowej, korzystanie z cudzego znaku towarowego wymaga odpowiedniej zgody.

Powrót