nietypowe pytanie

• Autor wątku Autor wątku ali ment
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

ali ment

Stały bywalec
Odpowiedzi
512
interesuje mnie taka sprawa: jakie przepisy regulują picie alkoholu przez urzędników panstwowych niech bedzie WYŻSZYCH SZCZEBLI.Słyszy się nie raz że np. spotkał się premier i np. minister w urzędzie np marszałkowskim i zjedli to i owo i wypili 2 butelki wina.jakie przepisy to regulują i od jakiego szczebla moga ?

Fakt, nietypowe pytanie. Sama chciałabym znać na nie odpowiedź. Może być interesująca.:confused:

Tak naprawdę to osoby takie osoby jaki Prezydent, Premier są nimi cały czas, tak samo (eee... podobnie)jak niektóre osoby funkcyjne z nienormowanym czasem pracy - Prezydent jest prezydentem cały czas więc (teoretycznie) nie może NIGDY być pod wpływem alkoholu - oczywiście hipokryzja, nieżyciowość prawa Polskiego i martwota przepisów (jak piosenka) nie zna granic

czyli legalnie łamią przepisy ? które byc może sami stanowili ?

czyżby rządzący byli ponad prawem ?

tak samo jak przepis o innym wieku emerytalnym jest sprzeczny z konstytucją, dotacje i religia w szkole, a także rytualne obrzezanie dzieci (ale uwaga tylko Żydzi mogą okaleczać swoje dzieci muzułmanie już nie), (jest tego dużo więcej)

co z tego jak wszyscy łącznie TK patrzy a nie widzi, i dzieli prawo na martwe i niemartwe ... ot istota słabości państwa wybiórcze stosowanie i tak niejasnego prawa

własnie dlatego poruszyłem ten temat gdyż mam wrażenie że nasze panstwo zaczeło dzielic naszych obywateli na lepszych i gorszych.Przykład : rodziny ofiar jednych katastrof nie mogą wywalczyc kilku tysięcy odszkodowan czy też zadoscuczynienia a drugim to samo panstwo oferuje ogromne sumy zadoscuczynienia .przykłady można by mnożyc .Ostatnio wojewoda badany na alkomacie 0.4 w.g prawa i wypowiedzi w tv normalnemu kierowcy prawo jazdy zabrane wojewoda dmucha jeszcze raz i o.k.od razu wypowiedz w tv Polskie prawo nie stosuje precedensu czli jak rozumiem NORMALNEU KIEROWCY PRAWO JAZDY ZABIERAMY.Inna wypowiedz pijany ale tylko trochę w innym akurat przypadku.Dlatego ponawiam pytanie : od jakiego szczebla w górę nasze prawo stanowi inaczej niż niż dla reszty obywateli ?Tym ktorzy odpiszą że to Polska typowa zawisc odpowiadam że nie !!!

czyli mamy nasze swojskie święte krowy ?

Powrót