Nietypowe - Urządzenie wróciło z serwisu z innym uszkodzeniem

• Autor wątku Autor wątku user111
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
U

user111

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, mam taki problem:

Wysłałem urządzenie (spawarka) do serwisu na naprawę gwarancyjną. Firma przysłała kuriera. Gwarancja door to door. Oczywiście zapakowałem w oryginalne pudełko, opatuliłem naokoło wewnątrz by się broń Boże nie ruszało, zabezpieczyłem też wewnątrz tekturą dodatkowo (wg gwarancji serwis nie odpowiada za szkody które występują podczas transportu i zalecają dobrze opakować - więc rozumiecie, że dmuchałem na zimne). Przesyłka doszła do serwisu szybko (kontrola online), zadzwoniłem z pytanie kiedy naprawa, pan odpowiedział kiedy, domówiłem kilka rzeczy do paczki powrotnej bo mają też sklep. W umówionym terminie pan do mnie zadzwonił, że wysyła paczkę + zamówione rzeczy (do tej pory wszystko OK).

Dziś przyjechał kurier, szybki podpis bo jedzie no i kasa dla niego (bo pobranie). Paczka wyglądała w miarę okej mocno opatulona czarną folią strecz W tej szybkości wydał mi o dychę mniej. Zdążyłem go jeszcze złapać przed domem - oddał - więc dalej OK. W domu sam (i to już mój błąd) rozpakowałem pudełko. Okazało się, że nie mogę lekko wyjąć urządzenia mimo, iż wyjąłem zabezpieczenia. Część blaszanej podstawy na rogu była mocno zagięta oraz góry obudowy. :-x . Szybka analiza - bardzo silne uderzenie punktowe w róg pudełka, co spowodowało zagięcie podstawy oraz górnej obudowy. Od uderzonej podstawy urządzenia odpadła farba na rogu (jest jeszcze w pudełku transportowym) oraz na górnej obudowie w miejscu zagięcia odcisk farby od pudełka które było na obudowie spawarki od jednego z zamówionych gadżetów + pudełko tego gadżetu wgniecione na kształt spawarki.

Trochę się opisałem ale chciałem w miarę dokładnie przedstawić sytuację.

Ewidentnie moim zdaniem wina firmy kurierskiej.

Co robić? Miałem się wziąć do pracy - po małej zresztą naprawie gwarancyjnej :rolleyes: - a w tej chwili boję się włączyć urządzenia - od takiego uderzenie mogło coś się pourywać wewnątrz - a prądy są tam duże...

niestety, jest już za późno. Nic nie zrobisz. Należało otworzyć paczkę przy kurierze i dopiero później zapłacić.
Teraz jedyne wyjście to dogadać się z firmą wysyłającą paczkę. Jak nie będą chcieli rozmawiać to musisz naprawić we własnym zakresie. : (

Powrót