Nieuczciwa pani notariusz.

• Autor wątku Autor wątku dziubek82
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dziubek82

Dzień dobry.
Zacznijmy od tego że dziadkowie zmarli nie zostawiając żądnego testamentu.Babcia zmarła wychba w 1999 roku a dziadek wcześniej. Mój kuzyn, którego dziadkowie wychowywali, napisał sam testament, już po śmierci dziadków w którym, zrobił z siebie jedynego spadkobiercę. Oczywiście Sąd nie uznał tego testamentu gdyż moja mama miała orginalny podpis dziadka i stanowczo się różnił od tego na tym podrobionym testamencie.Sąd podzielił, tą nieruchomość na mamę dwóch wujków i dzieci zmarłego wujka łącznie na 8 osób łączne z tym kuzynem kombinatorem. Mineło kilka lat . Kuzyn z żoną i dziećmi mieszka do tej pory w domu dziadków. W rzeszłym roku przyszedł list do mamy, do jej dwóch braci i do dzieci po tragicznie zmarłym trzecim bracie iż dom w którym mieszka kuzyn zostaje wystawiony na sprzedaż przez komornika za długi jakie narobił kuzyn. W liście od komornika pisało że jeżeli dzieci po dziadkach nie mają żadnych roszczeń dom i działka zostanie sprzedana. Okazało się również że kuzyn jakimś cudem jest wpisany do Księgi Wieczystej i wziął kredyt na hipotekę. Dodam jeszcze że nikt z dzieci zmarłych dziadków nie zrzekł się dla niego z tej nieruchomości. Po prostu tą Księgę Wieczystą założyła mu jakaś pani notariusz tylko jakim cudem, jak kuzyn nie miał żadnych podpisów. Wszyscy złożyli odwołanie i swoje roszczenia. I na tym się skończyło do teraz. Parę dni temu znowu przyszedł list od komornika, że nieruchomość znowu zostanie wystawiona na sprzedaż jeżeli nikt nie zgłosi swoich roszczeń.
I tu moje pytania:
- To że pani notariusz założyła Księgi Wieczystą nielegalnie to nie ma co do tego wątpliwości, ale:
- Jeżeli już ma tą Księgę Wieczystą to dlaczego powiadomienia przychodzą też do mojej mamy i wujków?
- Dlaczego komornik chce to sprzedać skoro w tamtym roku był składane roszczenia co do tej nieruchomości.
-I dlaczego komornik nie odpisał ani słowa na wcześniejsze roszczenia (typu, np. że otrzymał wysłane roszczenia).
- I dlaczego Sąd nie weźmie się za nieuczciwą panią notariusz.
- I jak bank przydzielił mu kredyt na hipotekę jeżeli to nie jest jego nieruchomość.

Co do brania sie za notariusza, to jesli uważasz,ze popełniła przestepstwo to szybko zgłoś ten fakt do prokuratury. Sad nie jest od ścigania tylko orzekania.

Powrót