nieuczciwy chłopak

• Autor wątku Autor wątku Kamila.p89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kamila.p89

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam.

Proszę o informację co mam zrobić, jeśli nie mogę odzyskać pożyczonych pieniędzy?:( Będąc z moim chlopakiem wzięłam kredyt i pełną kwotę z kredytu przekazałam dla niego. Niedużo, bo 3000 zł. Niedługo potem rozstaliśmy się i zaczął się problem ze spłacaniem rat (z jego strony).
Niestety nie zrobiłam mu przelewu, dałam gotówkę do ręki, więc nie mam żadnego potwierdzenia, że pieniądze zostały mu przekazane, nie spisłałam z nim także umowy. Czy mogę w jakis psosób odzywskać swoje pieniądze? Posiadam jedynie sms, w których pisze, że odda mi te pieniądze itp., jak również kilka przelewów, które wykonał na moje konto.
Niestety rozmowy, prośby itp. nic nie dają.

Ja bym zaryzykowal i wniosl pozew,liczac ze nie wniesie sprzeciwu.Jakies dowody masz.Sugeruje skorzystac z uslug firmy windykacyjnej/adwokata.

Generalnie jak nie ma zatrudnienia lub zarabia najnizsza krajowa lub dostaje na lewo pieniadze to mozna sobie odpuscic chwilowo,bo komornik nic z niego nie sciagnie.

a możesz trochę rozwinąć temat? nie jestm zbyt zorientowana w tych tematach, raczej zupełnie zielona.:)

Powrót