Nieuczciwy handlarz samochodów - specyficzny przypadek

• Autor wątku Autor wątku ghost1982
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

ghost1982

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam.
Kilka tygodni temu zakupiłem auto. Mimo wskazania przez handlarza, co było naprawiane zataił przede mną rzeczy, które dopiero teraz odkryłem. Okazuje się, że wymieniony był element blacharski od wewnętrznej strony silnika, co może oznaczać, że samochód mógł mieć dość poważny wypadek. Problem w tym, że na tym elemencie jest coś namazane flamastrem, żeby element wyglądał jak wzięty ze szrotu. Jednak, gdy dokonywałem oględzin auta tego oznaczenia tam nie było. Mam też zdjęcia z oryginalnego ogłoszenia i faktycznie tego tam nie ma. Prawdopodobnie ustawiony znajomy albo ktoś z rodziny handlarza (samochód był pod domem rodzinnym "sprzedawcy") domalował to w trakcie, gdy udaliśmy się załatwiać formalności do środka. Wszystko zapewne po to, żeby mógł powiedzieć, że ten element był wymieniony w trakcie mojego użytkowania. Po załatwieniu formalności nie zaglądałem już oczywiście do silnika, bo nie miałem po co. Czy mogę w takiej sytuacji jeszcze cokolwiek zdziałać?

Raczej nie. aby skutecznie reklamować pojazd, umowę musiałby napisać Ci wykwalifikowany w tych sprawach prawnik. Poczytaj podobne tematy na forum. Ludzie kupowali nowe auta w salonie i okazały się poprawiane lakierniczo i już nic nie dało się zrobić jeśli nie zorientowali się przy odbiorze tylko np na drugi dzień.

Powrót