nieuczciwy sprzedawca usług internetowych

• Autor wątku Autor wątku KeyChi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

KeyChi

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam,

Mam sprawę dość skomplikowaną. Otóż zakupiłem pół roku temu konto hostingowe pod stronę www. Sprzedawca hostingu zaznaczał bezporblemową i bezawaryjną pracę serwera. Tym czasem.

Prowadzę niewielkie forum dyskusjne na 400 użytkowników, z czego około 40 piszących. Zasoby które przydzielał sprzedawca wykorzystuje w 1/3. W ostatnim czasie zostaje mi zablokowane konto - z przyczyn ze przekraczam zasoby. Tak więc sprawdziłem tą informacje i co się okazuje? to nie prawda. Napisałem do administratora o to by wskazał drogę do załatwienia sprawy - pomógł tylko w tym ze jezeli chce miec u nich dalej konto mam wykupic opcję za 800 zł miesięcznie! Lub drugą drogę optymalizacji pracy forum. Wykonałem wszelkie mozliwe modernizacje i optymalizacje które, sprowadziły mnie do podstawowej pracy uslugi. Forum pochodziło tydzien, administrator zablokował konto.

Sprawdziłem regulamin i zawieszają konto bez zwrotu pieniedzy. Natomiast w innych serwisach, skoro serwis nie jest w stanie spelnic oczekiwan, badz zablokuja konto zwracaja koszt roznicy za nie wykorzystanu okres.

Firma zerwala ze mną kontakt i teraz mam pytanie - zaplacilem za usluge z góry na 2 lata, zablokowali mi konto po 6 miesiacach - nie z przyczyn naduzywania tresci, tylko z przyczyny tego ze nie byli w stanie podolac moim zapotrzebowaniom i w pelni korzystac z konta.

Czy moge domagac sie zwrotu pieniedzy? Czy odrazu jezeli odmowia zwrotu pieniedzy kierowac sprawe do sądu?

- Jak mnie broni prawo?

Krzysztof Piechowicz

[cytat="KeyChi"] pomógł tylko w tym ze jezeli chce miec u nich dalej konto mam wykupic opcję za 800 zł miesięcznie! [/cytat]

Rany boskie! To ja za 450 PLN miesiecznie wynajmuje serwer dedykowany, ktory jest caly moj! A on za jedno konto chce 800 PLN!

Nie jestem prawnikiem, ale dla mnie to sprawa bardziej kryminalna niz cywilna. Tzn. cywilna swoja droga, a karna swoja.

Pozdrawiam
Tomek

Powrót