Nieuczciwy sprzedawca uslug TV

• Autor wątku Autor wątku kaisishere
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kaisishere

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam,

Podczas zawierania umowy o uslugi telewizji kablowej zapytalem sprzedawce czy bedzie mozliwosc przeniesienia uslugi na takich samych warunkach pod inny adres. Sprzedawca wykonal przy mnie telefon, zapytal o adres i potwierdzil.

Bylo to glownym czynnikiem, ktory sklonil mnie do podpisania umowy na tak dlugi okres, poniewaz planowalem przeprowadzke.

Kiedy przyszedl jej czas, okazalo sie, ze przeniesienie jest mozliwe, lecz musialbym rozwiazac obecna umowe i podpisac nowa z partnerem uslugodawcy (na o wiele mniej korzystnych warunkach); dodatkowo musialbym uiscic oplaty za przeniesienie uslugi.

Zlozylem reklamacje, lecz zostala ona odrzucona. Po rozwiazaniu umowy oddalem sprzet i zostala mi naliczona kara umowna za rozwiazanie umowy. :mad::mad:

Co moge zrobic, aby dojsc swojej racji? Sprzedawca swiadomie mnie oklamal, poniewaz wiedzial, ze nie podpisze umowy kiedy powie mi prawde.

Przepraszam za brak polskich znakow.

Pozdrawiam,
K.

Co moge zrobic, aby dojsc swojej racji?
Udowodnić, że tak się umówiłeś. A pewnie umowa pisemna mówi co innego albo milczy nt przenoszenia usług pod dany adres.

Umowa pisemna wspomina jedynie o oplacie za przeniesienie. Natomiast nie ma mowy o podpisywaniu umowy z innym uslugodawca.

Pytanie tylko jak to udowodnic, skoro windykacja mnie juz sciga i nie odpowiada na moje wiadomosci.

Mam czekac na upomnienie z sadu, zeby wniesc sprzeciw?

Nie sądzę, że to coś w obecnej sytuacji da. Musiałbyś udowodnić, że umówiłeś się na przeniesienie usług pod dany adres, a druga strona umowy nie dotrzymała tego warunku. Skoro brak o tym wzmianki w umowie toteż pewnie naliczyli karę umowną.

Taka porada na przyszlosc. Nic ustnie, wszystko na papierze. Znając zycie, oni wykonali wszystko zgodnie z tym co macie w umowie pisemnej. Kary sa naliczone poprawnie, a ty nie placac tylko wbijesz sie w jeszcze wieksze koszta

Powrót