Nieuczciwy szewc internetowy

• Autor wątku Autor wątku kazinek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kazinek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam,
Mam dosc nietypowa sprawe. W maju br. 2016 wysłałam do naprawy kozaki do szewca "internetowego" s***.pl. Otrzymałam telefon i odpowiedz mailowa, ile trzeba zapłacić za wykonanie kozaków i że do 3 tygodni zostaną wysłane.
Dzisiaj mamy 11.09.2016- pomimo prób kontaktu- mailowego, rozmów telefonicznych i wiadomosci w panelu klienta - szewc nie odpowiada, nie odbiera, jak odbiera to mówi, że oddzwoni i nadal nie odesłał butów.
Posiadam potwierdzenie wysłania butów, potwierdzenie otrzymania przez niego butów i potwierdzenie zapłaty. Co moge zrobić? chce odzyskać swoje buty. Mam iść na policje?

moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Na początek wysłać listem poleconym za ZPO wezwanie do spełnienia świadczenia umownego.

Dziekuje, a co w momencie gdy nie odbierze? drugie wezwanie i potem policja?

Policji nic do tego. W razie braku reakcji pozew przed sądem.

Dziekuje za odp :) juz wysłałam ostateczne wezwanie

kazinek napisał:
Dziekuje za odp :) juz wysłałam ostateczne wezwanie

Cześć, mam identyczny problem, pewnie z tym samym szewcem internetowym. Napisz proszę czy były jakieś efekty wezwania?

Niestety nie było zadnych efektow, skierowalam sprawe do kancelarii wysłali pismo, bez odzewu, w momencie kiedy kompletowałam papiery do Sądu buty przysłali nagle bez jakiegokolwiek odzewu, po 6 miesiacach :/

Ja bym od razu sprawe kierowała do Sądu po wysłaniu wezwania przez Kancelarię... Następnym razem tak zrobie od razu, nie będę czekać..

[FONT=&quot]Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin [/FONT][FONT=&quot]§8[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]

Ostatnią edycję dokonał moderator:
kazinek napisał:
Ja bym od razu sprawe kierowała do Sądu po wysłaniu wezwania przez Kancelarię... Następnym razem tak zrobie od razu, nie będę czekać..

Cześć, dziękuję za szybką odpowiedź. W takim razie nie pozostaje mi nic tylko działać. Szlag może człowieka trafić z takimi "usługami na najwyższym poziomie".
Pozdrawiam

Myślę, że nie ma co czekać tak jak ja czekałam ;) Powodzenia!

Powrót