M
Mysio_wwa
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 13
Mój wspólnik, który posiada 50% udziałów w spółce z o.o. zorganizował za pomocą pełnomocnika zgromadzenie walne wszystkich wspólników spólki i powołał się na stanowisko Prezesa Zarządu w spółce w które wczesniej to ja pełniłem rolę, co najważniejsze nie poinformował mnie o zgromadzeniu, a co więcej u natariusza=pełnomocnika, powołał się że jest jedynyw właścicielem spólki, co za tym idzie zmiany zostały o dziwo wpisane w KRSie - co tutaj się wyprawia w tym kraju???
Oczywiście jutro jadę do KRS odczytać wszystkie akta, a dalej zaskarżę ten wpis, pytanie tylko jak KRS może dokonać zmiany na stanowisku Prezesa Zarządu w spółce, która posiada 50% udziałów a zgłasza ze ma 100%, co więcej w KRSie ten wspólnik jest wpisany jako nowy Prezes i posiada 50% udziałów .... masło maślane?
Oczywiście jutro jadę do KRS odczytać wszystkie akta, a dalej zaskarżę ten wpis, pytanie tylko jak KRS może dokonać zmiany na stanowisku Prezesa Zarządu w spółce, która posiada 50% udziałów a zgłasza ze ma 100%, co więcej w KRSie ten wspólnik jest wpisany jako nowy Prezes i posiada 50% udziałów .... masło maślane?