Nieuczciwy wynajmujący sąd przyznał mu olbrzymią kwotę

• Autor wątku Autor wątku mar_lena22
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mar_lena22

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Wynajmowałam przez 4 lata mieszkanie i płaciłam wynajmującemu do rąk własnych 1000zł plus opłaty. Było wszystko ok, dopóki nie został odłączony prąd, gaz i wynajmujący oszalał, mówiąc ,ze nie dawałam mu pieniędzy. Miał już w głowie pewnie plan, zeby zarobić. Wyprowadziłam się stamtąd i jakie było moje zdziwienie , jak przyszło przdsądowe wezwanie do zapłaty 40000zł :mad: Sprawa trwała pół roku, sąd dał wiarę wynajmującemu, że nie płaciłam złotówki i nie mogł sie doprosić pieniędzy. Przedsawił zaległe rachunki, a ja nie miałam dowodów na to, że płaciłam..Kto by pomyślał, że zostanę tak perfidnie oszukana. Mam wyrok na blisko 60000zł, tydzień na złożenie apelacji. Proszę Panstwa o pomoc. czy mam w ogóle szansę wygrać apelację?

żaden rozsądny prawnik nie oceni zasadności wnoszenia apelacji bez znajomości dokumentów (uzasadnienia).
Pomijam już kwestie, że w apelacji pewnych kwestii już nie naprawisz jeżeli źle prowadziłaś postępowanie dowodowe

Sąd po prostu całkowicie dał wiarę wynajmującemu, a nie mi. Miałam świadków, którzy widzieli jak płaciłam, poza tym jak przez tyle lat mogłam mieszkać za darmo i nawet żadnego wezwania do zapłaty nie przysłal? Sądu to nie interesowało.

tego jest ze 20 stron, mogę Ci przesłac na maila lub priv?

umieść na jakimś zewnętrznym serwerze i daj link

Powrót