Nieumyślne spowodowanie wypadku w Niemczech.

• Autor wątku Autor wątku Badek123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Badek123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Wczoraj miałem nie typową sytuację . Wyjeżdżając busem z firmy w Niemczech skręcałem w lewo prawdopodobnie wymusiłem pierwszeństwo autu które jechało z prawej strony ale nic takiego nie widziałem . Po wyjechaniu na drogę Zobaczyłem w lewym lusterku że ktoś trąbi. Mrugnąłem awaryjnymi że przepraszam . Jadąc na załadunek 70km dalej zahaczyłem obrysówką o lusterko auta które stało na parkingu przy drodze . Okazało się że centralnie obok komisariatu. Zatrzymałem się i poszedłem z właścicielem auta na komisariat. Zapłaciłem 35e mandatu . A tu się okazuje że wcześniej spowodowałem wypadek wymuszając pierwszeństwo i tamta pani zjechała w pole/rów. Nic takiego tam nie zauważyłem. No ale prawdopodobnie to moja wina. Podałem na policji że dopiero zacząłem pracę i mam 400e na miesiąc. Tamta panią podobno bolała noga.Jak zostało uszkodzone auto i jakie tego nie wiem. Na komisariacie oczywiście spisali protokół i powiedzieli że za to wykroczenie grozi (wymuszenie pierwszeństwa)110e mandatu. Do żadnego kontaktu mojego auta z tamtej pani nie doszło.Sprawa idzie do sądu. Co mi grozi w takiej sytuacji. ( Jest możliwość umorzenia ?) ? (Nieumyślna ucieczka z miejsca wypadku.) Gdybym coś zauważyłem oczywiście bym się zatrzymał tak jak pokazuje sytuacja z lusterkiem obok komisariatu

Powrót