Nieuregulowana płatność za internet w Holandii a firma windykacyjna Intrium Justita

• Autor wątku Autor wątku teresa3000
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

teresa3000

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień dobry, bardzo proszę o pomoc forumowiczów. Moja sprawa przedstawia sie nastepujaco. Mieszkajac w Holandii "podpisalam" telefonicznie umowe z dostawca internetu. Niestety musialam wyjechac z Holandii i chcialam zerwac umowe lub przepisac na inna osobe. Firma nie odpowiadala na moje maile - tylko tyle, zebym sie skontaktowala przez infolinie. Bylam tez w jedenj z placowek firmy w Holandii ale tez mnie odsylali do kontaktu telefonicznego. Tak tez robilam ale nie moglam sie dodzwonic na wskazany w mailu numer. Niestety wyjechalam z Holandii, wrocilam do Polski, zamknelam holenderskie konto bankowe (z ktorego pobierano naleznosci), a sprawa pozostala. Na mojego maila przychodza wiadomosci o dlugu. ostatnio dostalam maila od firmy windykacyjnej Intrium Justita z informacja o splacie dlugu w terminie 7 dni. Jakie grożą mi konsekwencje? Jak mam się odnieść do tej wiadomosci? Czy moge napisac odwolanie, gdzie moge tlumaczyć się, że nie mogłam nawiazac kontaktu z firma dostarczajaco internet? Jakie kroki najlepiej poczynić w tej sprawie? Będę wdzięczna zaszybko pomoc, bo sprawa jest bardzo pilna ze względu na termin spłaty, który wyznaczyła firma windykacyjna. Z góry dziękuję za pomoc.

Powrót