Nieuznana reklamacja na torebkę parfois

• Autor wątku Autor wątku Patrycjakolo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Patrycjakolo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Nieuznana reklamacja na torebkę parfois prosze o pomoc

Witam serdecznie. Na reklamacji z dnia 23.04.15 została zaznaczona data stwierdzenia wady na dzien 18.02.15, czyli reklamacja - oczywiscie nieświadomie - została zlozona kilka dni po terminie. Składając reklamacje podałam datę zauważenia wady na około 2 miesiece wstecz, jednak poproszono mnie o podanie daty dokładnej, ja zapytałam, czy ma to jakies znaczenie, bo oczywiscie nie pamiętałam dokładniej daty - ekspedientka odpowiedziała wówczas, ze nie ma to żadnego znaczenia, wiec ja - nieświadoma - wymyśliłam sobie, ze mogło to byc 18.02.15. Dodam, ze na reklamacji zaznaczyłam iż towar nie był użytkowany od momentu zauważenia wady. Reklamacja oczywiscie została rozpatrzona negatywnie, czy w takiej sytuacji mogę jeszcze cos zrobic, aby odwołać sie od tej decyzji? Jak na moje oko w tym momencie jest to świadome i celowe wprowadzanie w błąd klienta lub niekompetencja pracownika firmy, ktory udzielił mi błędnej odpowiedzi na moje pytanie. Prosze o pomoc i z góry bardzo dziękuje za odpowiedzi.

Ostatnia edycja:
Dodam, że zaznaczyłam na reklamacji, że proszę o odpowiedz na telefon, a otrzymałam na maila co w tym przypadku zle świadczy o firmie, równie dobrze mogłabym w takiej sytuacji tego maila nie otworzyć.

Zakupu dokonałam 13.11.2014, wiec torebka w momencie składania reklamacji nie miala nawet pol roku, a podobno nowy towar powinien spełniać zapewnienia producenta przez 2 lata. W tym momencie torebka jest dla mnie bezużyteczna, ponieważ zamek sie rozdwoił i torebka sie nie zamyka. Nie wiem czy w tej sytuacji próbować złożyć odwolanie od reklamacji, czy jest moze opcja ponownego złożenia reklamacji?

Ostatnia edycja:
A co w sytuacji, kiedy zostałam blednie poinformowana w salonie? Jak dla mnie to celowe działanie, zeby właśnie ta reklamacje "przedawnić" i zeby była rozpatrzona na moja niekorzyść. Skoro pytam, czy data zauwazenia wady ma jakies znaczenie, bo nie pamietam dokładnie kiedy to było, około 2 miesiące temu, a ekspedientka udziela mi informacji, ze nie ma to żadnego znaczenia to w tym momencie - według mnie - jest to celowe działanie i jest to po prostu wykorzystywanie niewiedzy konsumenta.

Powrót