Niewywiązanie się z umowy "słownej" pomiędzy kupującym a sprzedawcą w internecie.

• Autor wątku Autor wątku Aladinj
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Aladinj

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Niewywiązanie się z umowy "słownej" pomiędzy kupującym a sprzedawcą w internecie.

Witam, około miesiąc temu padłem ofiarą oszustwa na przelew, za który miałem otrzymać telefon. Sprawę zgłosiłem tylko do MBanku z racji na doinformowanie się u osoby pracującej w policji, że raczej takie sprawy bardzo rzadko zostają jakkolwiek rozstrzygnięte. Dzisiaj dotarł do mnie list z prokuratury o wszczęciu postępowania (nie zgłaszałem sprawy na policję) i chciałbym zapytać, czy ciągnięcie sprawy na polcji może jakoś pozytywnie poskutkować? dodam, że kwota na którą zostałem oszukany to 1350PLN a pieniądze najprawdopodobniej trafiły do "słupa" ponieważ ofertę znalazłem na portalu OLX, a tam to norma :o

RE: Niewywiązanie się z umowy "słownej" pomiędzy kupującym a sprzedawcą w internecie.

Aladinj napisał:
chciałbym zapytać, czy ciągnięcie sprawy na polcji może jakoś pozytywnie poskutkować?
Wybacz za odpowiedź, ale powyższe pytanie do wróżki.

RE: Niewywiązanie się z umowy "słownej" pomiędzy kupującym a sprzedawcą w internecie.

Aladinj napisał:
pieniądze najprawdopodobniej trafiły do "słupa" ponieważ ofertę znalazłem na portalu OLX, a tam to norma :o

A jednak zdecydowałeś się na zakup ;)

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka

Powrót