Niezaksięgowana wpłata na uczelni

• Autor wątku Autor wątku kacper9412
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kacper9412

Użytkownik
Odpowiedzi
33
Witajcie, po mojej dłuższej nieobecności. Mam problem związany z płatnościami na uczelni. Wysyłając pieniądze za czesne w czwartek, nie widzę ich jeszcze w systemie rozliczonych należności. Jeżeli dzisiaj mija termin wpłaty, a przelew który wysłałem w czwartek nie jest jeszcze rozliczony, czy uczelnia może naliczać mi odsetki za opóźnienie wpłaty? W umowie, którą podpisałem, jest informacja o naliczaniu odsetek dopiero w przypadku nieodnotowania wpłaty w przypadku trzech dni od terminu. Jest to moja pierwsza wpłata za czesne, dopiero zaczynam studia i być może trochę panikuję. Z góry przepraszam za kłopot i liczę na Waszą pomoc. Pozdrawiam

Mam taką nadzieję, wpłacałem pierwszy raz i teraz męczy mnie właśnie fakt tego jak duże są to odsetki mam nadzieję, że tak małe jak piszesz. Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam :)

Skoro wysłałeś w czwartek to najpóźniej w piątek pieniądze były na koncie odbiorcy.

Jasne, czyli rozumiem, że teraz muszę czekać tylko na zaksięgowanie i nie powinienem mieć z powodu zbyt późnego zaksięgowania wpłaty naliczonych odsetek, a informacja o tejże wpłacie pojawi się dopiero po zaksięgowaniu?

Prawdopodobnie pani kawę piła zamiast pracować. Zapłaciłeś, masz potwierdzenie więc spokojnie czekaj.

Najprawdopodobniej tak było. Być może wpływ na tak późne księgowanie mógł mieć też fakt, że po wysłaniu przelewu praktycznie zaraz był weekend, więc może Panie księgowe odpowiedzialne na uczelni za to zajęcie wtedy miały wolne. No nic, jeszcze poczekam, potwierdzenie mam na komputerze, w razie czego mogę je wysłać. A na przyszłość będę pamiętał, żeby przelewy na studia robić na początku tygodnia. Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam.

I tak zostanie zaksięgowane z datą wpływu na konto. A kiedy, jest to zależne od księgowości. Może to być ostatni dzień miesiąca. Nie jesteś jedynym studentem który wpłaca kasę.

by HUAWEI 😎

Powrót