Niezamówione smsy ORANGE

• Autor wątku Autor wątku euroregion
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

euroregion

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
Moje zapytanie dot. tego, czy firma Orange, która udostępnia jakiejś innej firmie numer 7178 bierze odpowiedzialnosc za smsy jakie otrzymuje z podanego numeru, typu: "Szukasz drugiej osoby na wakacje?Masz czas to napisz wysle ci moja goraca fotke. Szkoda czasu zaszalej ze mna Kicia..." Prosilem kilkakrotnie Orange o podanie mi kto mi te smsy wysyla i kto wogole udostepnil moj numer telefonu. Mam wrazenie ze udaja idiotów, gdyz mimo korespondencji w ktorej powtarzam to samo w jezyku polskim ciagle chca moich danych by zablokowac te smsy ale na mój numer, nie wiec na wszystkie inne. Uwazam, ze wyslanie tego typu smsow jest złamaniem mojej prywatnosci bo nie zycze sobie reklam jakiejs nędznej KICI. Prosze o wskazówki co mogę zrobić. propozycje@gmail.com

U mnie wystarczył jeden telefon do BOK orange i zablokowali wszelkie SMSy reklamowe...
Jednak jezeli Pan/Pani od czasu do czasu weźmie udział w jakiejś zabawie SMSowej lub zmówi dzownek sytuacja sie powtarza i znów nalezy zadzwonic do BOK i oni zablokuja...
Przy zgłoszeniu prosze im podac nr z jakiego SMS przyszedł i treśc smsa...
Ja już od ok pół roku (odkąd zablokowałem takie wiad) mam spokój.

[cytat="student_prawa"]U mnie wystarczył jeden telefon do BOK orange i zablokowali wszelkie SMSy reklamowe...
Jednak jezeli Pan/Pani od czasu do czasu weźmie udział w jakiejś zabawie SMSowej lub zmówi dzownek sytuacja sie powtarza i znów nalezy zadzwonic do BOK i oni zablokuja...
Przy zgłoszeniu prosze im podac nr z jakiego SMS przyszedł i treśc smsa...
Ja już od ok pół roku (odkąd zablokowałem takie wiad) mam spokój.[/cytat]

Tylko mnie nie chodzi o to, że nie da sie zablokować, bo się da. Tylko dlaczego ktos podaje moj numer telefonu jakims firmom. Takiego smsa moze np odczytac dziecko, a to raczej nie sa tresci dla dzieci. Jedyny sms jaki wysyłałem to do radio zet, a to chyba nie jest jakies erotyczne radio.

To proszę zastrzec swoje dane osobowe w sieci orange.
Zapewne podpisujac umowe Pan/Pani wyraził(a) zgode na przetwarzanie danych osobowych w celach marketinogowych

[cytat="student_prawa"]To proszę zastrzec swoje dane osobowe w sieci orange.
Zapewne podpisujac umowe Pan/Pani wyraził(a) zgode na przetwarzanie danych osobowych w celach marketinogowych[/cytat]
Otóż mam telefon na kartę. Czy to znaczy, że jestem skazany na odbieranie smsów od podjaranej Kici?

[cytat:1n4497iw]
Otóż mam telefon na kartę. Czy to znaczy, że jestem skazany na odbieranie smsów od podjaranej Kici?
[/cytat:1n4497iw]

jak już pisałem "...jezeli Pan/Pani od czasu do czasu weźmie udział w jakiejś zabawie SMSowej lub zmówi dzownek sytuacja sie powtarza i znów nalezy zadzwonic do BOK i oni zablokuja... "

To wszystko, jezeli Pan wysle choć jednego SMSa aby wziąc udział wnp w jakiejś grze sytuacja się powtórzy

Powrót