Niezapłacona Faktura

• Autor wątku Autor wątku Kamcio987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kamcio987

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam Wszystkich Serdecznie jako nowy uzytkownik.

Chcialbym poradzic sie was o pomoc. Otóż miałem klienta, który wziął ode mnie okulary, umowiliśmy się ze połowę kwoty wpłaci przy odbiorze paczki, a połowę przelewem w ciągu 2 tyg. tj. do 9 wrzesnia 2014r. Teraz mamy 10 listopada. przez caly pazdziernik i koncowka wrzesnia byly wymowi typu klient nam nie zaplacil. zaplacimy we wtorek, czwarte, za tydz itp. Teraz w to nie wierze, i jak najszybciej chce zaczac dzialac. Dzwonilem do KRD ale u nich musze wykupic abonament i bedzie sie to ciagnac kolejne 3 -4 miesiace gdzie zaplace okolo 230 \ miesiac.

Co robic? Probowalem sie dogadac z klientem, w ten sposob, aby 3\4 towaru ktorego nie sprzedal wysylal spowrotem do mnie i bedzie po sprawie a za 1\4 wplacil na konto, zgodzil sie , ale od 1,5 tyg przeciaga cala syt, mowiac ze wysle towar po weekendzie to w pon, to w srode i ani pieniedzy ani towaru brak, Chcialem im pojsc na reke i sie dogadac, bo r ozumiem ze mogli nie sprzedac- brak sezonu na okulary przeciwsłoneczne, ale oni maja mnie poprostu gdzies.

Co robic? Komornik? Czy aby korzystac z komornika konieczne jest zalozenie wczesniej sprawy w sadzie?

Wielkie dzieki za rady, chodzi o kwote okolo 3000 zl.

Kamcio987 napisał:
Dzwonilem do KRD ale u nich musze wykupic abonament i bedzie sie to ciagnac kolejne 3 -4 miesiace gdzie zaplace okolo 230 \ miesiac.
Przestań sobie głowę zawracać KRD i innymi biurami informacji gospodarczej. Stracisz kolejne pieniądze a efektu nie będzie.
Kamcio987 napisał:
Co robic? Komornik? Czy aby korzystac z komornika konieczne jest zalozenie wczesniej sprawy w sadzie?
Nie, sądu nie trzeba, komornik wierzy we wszystko co powiesz i już zakłada garnitur, ciemne okulary, kij do bagażnika i pędzi do klienta po twoje pieniądze... Zastanów się pan w ogóle co wymyślasz głupiego.
Masz w ogóle jakieś dokumenty na transakcję? Podpisany kwit odbioru towaru na umówioną kwotę, podpisana faktura? Bo jak nie, to jeszcze się okaże że to co ci wpłacił to była zapłata za całość, a ty teraz wymyślasz że było więcej. Poważnie mówię.

Powrót