niezapłacone wynagrodzenie

• Autor wątku Autor wątku Ddanuta
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Ddanuta

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam , gdzie i jak mogę zgłosić nieuczciwą firmę /chyba ukraińska/ ale działająca w Polsce , w Warszawie
Pracuję obecnie w Niemczech jako opiekunka od Nich i nie otrzymałam jeszcze wynagrodzenia za Styćzeń 2023 , rodzina niemiecka im już dawno przelała pieniądze.
Nie odbierają telefonu, nagrałam się na i nic.
Firma z.o.o.z niskim kapitałem założycielskim
Na pewno zgłoszę do UOKIK i Ministerstwa Pracy i Polityki Socjalnej , do US.
Jestem emerytką z emeryturą 965 zł i żeby się utrzymać/przeżyć muszę dorabiać i tak się stało .. , tutaj w Niemczech zadzwonię na policję ale czekam jeszcze 2-3 dni , bo zaraz wracam do Polski

Ddanuta napisał:
Witam , gdzie i jak mogę zgłosić nieuczciwą firmę /chyba ukraińska/ ale działająca w Polsce , w Warszawie
Pracuję obecnie w Niemczech jako opiekunka od Nich i nie otrzymałam jeszcze wynagrodzenia za Styćzeń 2023 , rodzina niemiecka im już dawno przelała pieniądze.
Nie odbierają telefonu, nagrałam się na i nic.
Firma z.o.o.z niskim kapitałem założycielskim
Na pewno zgłoszę do UOKIK i Ministerstwa Pracy i Polityki Socjalnej , do US.
Jestem emerytką z emeryturą 965 zł i żeby się utrzymać/przeżyć muszę dorabiać i tak się stało .. , tutaj w Niemczech zadzwonię na policję ale czekam jeszcze 2-3 dni , bo zaraz wracam do Polski

Skoro, rodzina niemiecka przelała pieniądze, to znaczy, że wiąże ich również jakaś umowa z nimi i moim zdaniem najszybciej, to z nimi można próbować coś załatwić.

Powrót