Niezapłacony podatek od zbycia nieruchomości

• Autor wątku Autor wątku JoannaKlemson
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

JoannaKlemson

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień dobry. Mam dlug w urzędzie skarbowym za nie opłacenie podatku za sprzedaż nieruchomości zostałam wprowadzona w błąd przez agencję nieruchomosci. Sprzedałam mieszkanie przed upływem 5 lat. Mieszkanie sprzedałem w czerwcu A w grudniu minęło by dopiero 5 lat wtedy Pan powiedział że te miesiące nie mają znaczenia. Nie miałam świadomości o tym że powinien być zapłacony podatek pieniadze włożyłam w mieszkanie którego nie długo po tym zostałam wyrzucona. Nie miałam świadomości o tym iż urzad skarbowy wysyłał jakiekolwiek pisma dotyczące spłaty zadłużenia nie mieszkałam na tym adresie i w Polsce. Dopiero po powrocie i podjęciu pracy dostałam informację o długo i postępowaniu wobec mnie. Dlug wynosi około 30tys nie jestem w stanie go spłacić nie wiem jak mam to rozwiązać wychowuje syna obecnie jestem w ciąży A mój partner nie pracuje. Jedyne źródło dochodu to moja pensja około 2100 zł netto i alimenty na syna 300zl. Czy w tej sytuacji urzad skarbowy może mi umorzyc dlug czy rozłożyć na raty i umorzyc odsetki nie wiem co robić proszę o pomoc jakie rozwiązanie było by najlepsze. Joanna

Powrót